KRISTIANSAND: Ole Tellefsen fra Kristiansand og Leif Fjelldal fra Helgeland utgjør Scenekompaniets duo som denne uka startet med skolevisninger av sin nye forestilling ”1-2-3”. I den er barns forhold til matematikk tema.

Vi har begge unger i skolen, og ønsket å tilnærme oss noe som kanskje kan være litt fjernt for mange. Det gjelder å få alle ned på vårt nivå, og jeg tror forestillingen kan gi en aha-opplevelse for både elever og lærere , sier Tellefsen.

Det er veldig bra å kunne dra ut på en misjonsferd med matte som tema, særlig siden jeg brenner for matte , supplerer makker Fjelldal.

Forestillingen er et resultat etter at de to skuespillerne har samarbeidet med professor i matematikk ved UiA, Olav Nygaard, og forsker og lærer i grunnskolen i Trondheim, Arne Gravanes. Etter støtte fra VRI Agder og TEKNA omfatter matematikkprosjektet også boka ”Pluss og Minus – Fisketuren” og en CD med musikken fra forestillingen.

Som produksjon er dette fullstendig nytt i Norge. Og så er det hyggelig å være innom Sørlandet igjen. Sist var vel med forestillingen ”Rundt og rundt” om søppelsortering for noen år siden , sier Tellefsen.

I videoen øverst i saken kan du se hvordan et flykrasj starter forestillingen. Under her kan du se hvordan Scenekompaniet involverer elevene i forestillingen:

Torsdag var det Prestheia skole som fikk besøk av Scenekompaniet, og ungene ble tydelig begeistret for forestillingen. Og de satte veldig pris på å bli inkludert i showet.

Dette var veldig artig. Forestillingen engasjerer ungene, og Tellefsen og Fjelldal er gode til å få frem at matematikk ikke bare er tall, men også begreper du bruker i dagliglivet. Ungene får en god opplevelse, og det har mye å si for læring og motivasjon for faget , sier Nygaard etter å ha sett dagens forestilling ved Prestheia skole.

— Det er en interaktiv forestilling, og dermed blir det aldri det samme vi spiller. Ungene kan masse, det gjelder bare å få det fram. Det er mange løsninger, sier Fjelldal.

Foreløpig er det booket 70-80 forestillinger for ”1-2-3”, men duoen kommer sikkert til å spille showet mellom to og tre hundre ganger de neste årene.

— Det blir flott, og det er vanskelig å vurdere om vi lever for eller av dette, sier Fjelldal og smiler.

Her kan du se mer fra forestillingen: