KRISTIANSAND: — Jeg er helt sikker på at Kilden går med overskudd også i år, forsikrer stabs- og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius i Kilden.

Torsdag møtes Kilden-styret igjen for første gang siden før sommeren. Det foreløpige regnskapet som legges fram, viser at Kilden ligger 2,3 millioner kroner bak budsjett, og at billettinntektene svikter med 7 millioner i forhold til budsjett hittil i år.

Det er et avvik på 28 prosent.

— Denne tendensen gjorde vi styret oppmerksom på før sommeren, og den har fortsatt gjennom juni, juli og august. Men for september ser vi at det snur, og at de kostnadsbesparende tiltakene våre begynner å få effekt. Kilden er litt som en supertanker. Det tar tid før du merker effekten av kursendring, sier Lossius.

Oversatt i tall betyr dette at september viser en positiv resultat på 1,2 millioner kroner, til tross for at billettinntektene svikter med 40 prosent akkurat denne måneden. Det er blant annet postene lønn, honorarer og anskaffelser som sørger for pluss i september-regnskapet.

- Hvilke forestillinger er det som selger for dårlig?

— Vi har jevnt over budsjettert for optimistisk, men publikumsbesøket er nesten like bra som i fjor. I år har vi faktisk flere betalende publikummere. Det er imidlertid rabattordninger og hvilke grupper publikum som besøker oss som gjør at vi ikke får de inntektene vi hadde budsjettert med, sier Lossius.