KRISTIANSAND: — Det var helt sykt. Det var overraskende, uventet og veldig gøy. Det var et kick.

Slik beskriver Pål Rake opplevelsen av at alle fire mentorene, Espen Lind, Lene Nystrøm, Tommy Tee og Sondre Lerche, snudde seg under 24-åringens "blind audition", som ble sendt på The Voice fredag kveld.

Sørlendingene Rebekka Mæland og Inger Marie Lohne var også med, men ingen av de to klarte å imponere mentorene nok. Det gjorde Rake til gangs. Egersunderen, som er bosatt i Kristiansand etter å ha studert musikk ved UiA, fremførte Vamps "Månemannen", og en etter en trykket mentorene på "Jeg velger deg"-knappen sin.

Trykk på videoen i vinduet øverst for å se Pål Rakes "blind audition".

- En kongeversjon

VIDERE: Pål Rake imponerte mentorene med sin versjon av "Månemannen". 24-åringen har nesten vært nabo til tekstforfatter Ingvar Hovland, og egersunderen ønsket å hedre sin hjemtrakter med den låten. Foto: TV 2

— Du har valgt en norsk låt. Det er noe som skiller seg ut på en positiv måte for mange. Du gjør ikke noen dårlig jobb i det hele tatt. Og det er et godt tegn, sa Tommy Tee.- Du har roen. Det var utrolig friskt og modig. Du kommer og gjør et helt nytt arrangement av en låt som de fleste kjenner godt, og din versjon har et helt annet temperament enn originalversjonen. Du synger "livskiten" ut av den. Det er veldig forfriskende, mente Sondre Lerche.

— Jeg synes det var en kongeversjon av en i utgangspunktet fantastisk låt. Jeg er stor Vamp-fan, og jeg har hørt mange versjoner av "Månemannen". Dette er den eneste jeg har hørt som er såpass original som det du gjorde. Veldig bra, sa Espen Lind.

— Jeg vil kalle deg en artist. Du har kommet såpass langt. Det ville være en kjempestor ære å jobbe med deg. Du kan komme kjempelangt i denne konkurransen. Gratulerer, repliserte Lene Nystrøm.

- Er alle single?

Rake hadde bevisst ikke forberedt seg på hvem han skulle velge av mentorene, i frykt for å bli skuffet om ingen snudde seg. Derfor ble artisten, som i sommer var frontfiguren under tirsdagskonsertene på Fiskebrygga, litt satt ut da alle fire mentorene ønsket ham på sitt lag.

— Utrolig vanskelig for meg, alt snur plutselig, sa Rake etter at alle mentorene hadde fridd til han.

FRA FISKEBRYGGA TIL THE VOICE: I sommer spilte han konserter på Fiskebrygga. Fredag kveld sang han for hele det norske folk, på The Voice. Foto: Kjartan Bjelland

— Du må gjerne spørre oss ut, hvis det er noe du vil vite om oss, sa Tommy Tee.- Ja... Er alle single, spurte Rake, og fikk store latterkuler i respons, både fra mentorene og publikum.

— Vi hadde ikke fått noe regi på hva vi skulle gjøre hvis mentorene snudde seg. Jeg fikk beskjed etterpå om at jeg brukte et kvarter på å bestemme meg, sier Rake og ler.

Trykk på videoen i vinduet øverst for å se Pål Rakes "blind audition".

Laktoseintoleranse

I programmet er bestemmelsesdelen klippet betydelig ned, men det kom tydelig fram at Rake var usikker på hvem han skulle velge.

— Du liker Vamp, du synger Vamp. Jeg har produsert Vamp. Du er 24, jeg er 42. 42 baklengs er 24, sa Lind for å prøve å overbevise Rake.

— Kjenn etter i magen, oppfordret Nystrøm.

— Jeg har laktoseintoleranse, så jeg tror ikke jeg skal kjenne på magefølelsen, svarte Rake, og fikk nok en gang både publikum og mentorene til å le.

— Jeg hadde vel 280 i puls, men dro nok nytte av tidligere sceneerfaring med å snakke om laktoseintoleranse og slikt, forteller Rake.

Valgte Espen Lind

— Jeg har gjort med laktoseintoleransen som med andre ting som ikke er til min fordel, og bruker det som en "icebreaker". Det har fungert, og hjelper på nervøsiteten, sier artisten, som til slutt klarte å ta et mentorvalg.- Jeg kjenner kanskje en dragning mot deg, Espen, innrømmet Rake etter en tenkepause.

— Han snudde seg først. Da vet man at man er reddet, og det veier tyngre enn når de andre snudde seg. Alle mentorene kan tilføre meg noe nytt, men jeg har alle platene til Lind. Hans forbilder er mine forbilder, og jeg tror vi passer sammen musikalsk.

Trykk på videoen i vinduet øverst for å se Pål Rakes "blind audition".

Rake er nå en av 48 deltakere som er videre i The Voice. I neste runde skal deltakerne synge mot hverandre i dueller, der mentoren avgjør hvem som går videre til direktesendingene, som er den avgjørende fasen.— Nå skal jeg bare gjøre mitt beste. Jeg er motivert til å jobbe hardt og målrettet, noe jeg lærte gjennom musikkstudiet. Jeg skal finne de rette låtene og lage kule arrangementer. Men jeg tar det for det det er; et tv-program, sier Rake.