OSLO: Kveldens finale av «Stjernekamp» på NRK ble en hard kamp mellom Agnete Kristin Johnsen fra The Black Sheeps og Silja Nymoen fra Multicyde.

Men det ble til slutt Silya som stakk av med seieren, skriver Aftenposten.

Silja Nymoen vant årets «Stjernekamp», med finalelåten «You've Got The Love». Foto: NRK

De to fremførte tre sanger hver — en sang som de har fremført tidligere i konkurransen, en valgfri sang, og en egen låt.

Som finalelåt fremførte Agnete låten «Oro Jaska, Beana», til jublende publikum.

Silya Nymoens egen låt var «Sucka». Hun avsluttet med hit'en «You've got the love» av The Source og Candi Staton.

Foran finalen var det Silya som hadde fått favorittstemplet.

- Jeg har aldri, aldri vunnet noenting. Ikke lotto, ingenting. Og så vant jeg dette! Jeg er så glad, sa Silya da resultatene var klare.

— Jeg er så fornøyd og vil bare takke alle som har stemt på meg, sa Agnete.

Ni uker kamp

De to har gjennom ni uker kjempet seg frem til finalen. I kveld kan Silya med rette kalle seg selv «Norges ultimate entertainer».

Agnete åpnet med låten «Har du fyr», til stor begeistring fra dommerne.

– Det var veldig, veldig fint. Det blir så ektefølt, og du har enda mer eierskap til låten nå enn du hadde forrige gang du sang den. Det er fint at du viser hvem du er, og du er jo strålende, sa Vinni til Agnete etter opptredenen.

Silya åpnet med «Welcome To The Jungle», en låt hun fremførte helt i begynnelsen av konkurransen.

– Dette var helt utrolig. Jeg vet i hvert fall hvem tigeren er. Helt rått. Dette er presisjon. Jeg vet det må være nerver inni bildet, men du var avslappet og kul, sa gjestedommer og fjorårets vinner, Rita Eriksen.

Ny sesong

NRK har nylig kunngjort at det blir nok en sesong av «Stjernekamp» til neste år.

- Jeg ser frem til tredje sesong av «Stjernekamp» til neste år. Det blir kjempegøy, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til publikum.

Blant de tidligere deltagerne i år var Elisabeth «Bettan» Andreassen, Espen Grjotnes, Mimmi Tamba, Helene Bøksle og Eli Kristin Hansveen.