Utstillingen «Hvis klær kunne fortelle» skapte stor oppmerksomhet i ukene den ble vist i Kristiansand, Farsund, Flekkefjord og Arendal.

I kjølvannet av reaksjonene de har fått følger nå ABUP Sørlandet sykehus, som var medarrangører av utstillingen tidligere i vinter, opp med et Nesten Helg-arrangement på Kick i kveld. I samarbeid med Øivind Aschjem og Siri Søftestad i Reddesmå, vil de i kveld rette søkelyset mot vold og overgrep mot barn, mot tausheten og vegringen mot å se.

«Det skal settes et fordypet fokus på barnemishandling og seksuelle overgrep mot barn. Øivind Aschjem vil holde innledningsforedraget. Guro Wendelbo, som harbidratt til utstillingen,vil sammen med Øivind delta i en sofasamtale med overlege på ABUP, Anne-Lene Brattvåg», skriver Siri Søftestad i Reddesmå i en pressemelding.

Sett av over 4000

I kjent Nesten Helg-stil vil arrangementet innholde ulike former for kunstneriske uttrykk. Blant annet blir det musikalske bidrag fra Ann Birgitte Tveiten på vokalog Oscar Jansen på piano,

1600 personer har sett de små klærne ogderes fortellingeri perioden utstillingen, «Hvis klær kunne fortelle» hang i Agderfylkene. I Skien og Porsgrunn har til sammen 2600 vært innom.

I Kristiansand hang utstillingen på Galleri Sol Nodeland i fjorten dager. Fædrelandsvennen har tidligere skrevet om hvordan gallerieier Nodeland selv gikk ut og tok avstand fra måten temaet seksuelle overgrep mot barn ble formidlet på i utstillingen.

Deler erfaringer

Både Siri Søftestad og Øivind Aschjem fra Reddesmå har hele tiden vært klare på at de ikke er enige i gallerieierens syn. De støttes av overlege ved ABUP Sørlandet sykehus og drivende kraft bak Nesten Helg-arrangementene, Karl Erik Karlsen. Resultatet er nå blitt et eget talkshow om problematikken. Arrangørene skal også her snakke om erfaringene de har gjort seg i den perioden «Hvis klær kunne fortelle» har vært vist på Sørlandet.