Solist Rita Eriksen og konferansier Thomas Hansen i Filadelfia. Her får sistnevnte i oppdrag å hjelpe Eriksen med å lukke kjolen. Foto: Erling S. Hægeland
Heine Totland fremførte blant annet "Feeling Good" i Vennesla. Foto: Erling S. Hægeland
popkonsert4.jpg Foto: Erling S. Hægeland
popkonsert7.jpg Foto: Erling S. Hægeland
popkonsert6.jpg Foto: Erling S. Hægeland

VENNESLA: — Jeg har selvsagt lyst til å fortsette å synge, men jeg har også lyst til å studere juss. For jeg liker samfunnsfag og jeg liker å prate, sier Johanne Regine Svendsberget (12).

I går kveld kunne hun gå av scenen med en blomsterbukett i hendene og trampeklapp i ryggen etter å ha sjarmert venndølene under Populærkonserten.

Nervøs

Tolvåringen har allerede rukket å gjøre mye i sin korte artistkarriere. Hun hadde rollen som Sunniva i Dyreparken i sommer, og har dessuten opptrådt i Kilden ved flere anledninger. Under Populærkonserten fikk hun demonstrere stor spennvidde ved å fremføre Adeles "Rolling in the Deep" og "Castle on a Cloud" fra "Les Miserables".

popkonsert11.jpg Foto: Erling S. Hægeland

— Jeg var mye mer nervøs enn jeg hadde trodd jeg skulle være. Det er veldig mange mennesker her og de sitter veldig tett. Men det er gøy fordi det passer med mye folk til storband, sier sangtalentet. Og:- Korpset er utrolig flinke. Dette er veldig annerledes enn det jeg er vant til, for det er så mye trøkk hele tida. Men det er bare gøy, konstaterer 12-åringen.

Elvis

Populærkonserten tilhører Vennesla musikkorps og er en del av kulturuka i bygda. Konserten har allerede vært utsolgt lenge. Og sånn er det hvert år. Publikum elsker den tradisjonsrike kvelden i Filadelfia.

— Det er kjempebra her. Vi har vært her mange ganger. Hver gang, sier Bjørg og Finn Fossheim - to av de 1117 tilstedeværende tilskuerne.

— Og hva er det som lokker dere hit?

— Det er en musikksjanger vi liker veldig godt. Men først og fremst er det dirigenten. Thomas Hansen. Han er veldig flink, konstaterer de to.

Og Hansen er litt Elvis i Vennesla. I hvert fall når det gjelder popularitet. Det er han som dirigerer bygdas musikkorps og det er han som står bak Populærkonserten. Og så er han en slags konferansier også. På svært folkelig og jovialt vis.

— Vi har funnet noe som er bra. Folk koser seg. Det er først og fremst fordi det er høyt faglig nivå. Solistene har vært veldig bra hvert år og så er det jo et bra korps. Men det at vi har klart å få til noe på bygda, med en så fin atmosfære, dét tror jeg er grunnen til at det kommer så mange hit, sier Hansen, som til daglig er paukist i Kristiansand symfoniorkester.

Allsidighet

Hanne Boel og Helene Bøksle er blant de mange solistene som har opptrådt under Populærkonserten. Denne gangen var det Rita Eriksen og Heine Totland som var trekkplastrene. Eriksen åpnet sin del av showet med Aretha Franklin-klassikeren "You Make Me Feel Like a Natural Woman", og fulgte opp med Alf Prøysens "Sønnavindsvals". Med det formidlet hun hvorfor Thomas Hansen hentet henne til Vennesla.

— Både Rita og Heine er så allsidige at de kan synge hva som helst. Jeg har kikket på dem lenge, men i år passet det endelig for begge to, forteller dirigenten.

Og om Johanne Regine Svendsberget sier han:

— Jeg ville vise henne fram for publikum i Vennesla, for hun er et fantastisk sangtalent som kommer til å nå langt med musikken sin.