KRISTIANSAND: Kulturnatta er det døgnet i året da Kristiansand skal vise fram alt de har å by på av kultur. Musikk, film, kunst, litteratur, standup, hva som helst.

I år er det Tore Løvland som har tatt over som prosjektleder for arrangementet. Og han vil utvide konseptet ytterligere.

— Jeg vil at folk skal merke den dagen i bybildet allerede fra formiddagen. Derfor kommer jeg til å utfordre byens korps og danseskoler til å vise sin kultur mens det yrer av liv i Markens. Poenget med Kulturnatta er å vise bredden i kulturlivet i byen, sier Løvland.

Hektisk

JAZZ: I fjor var det 100 forskjellige innslag på 22 scener i løpet av Kulturnatta. Da var jazzrock-bandet Trizzle Trio blant artistene. Her spiller de på Charlies. Foto: Kristin Ellefsen

Den tidligere Start-spilleren har hatt stillingen som arrangementskoordinator i Kristiansand kommune siden februar i fjor. Det betyr at han bistår arrangører slik at de slipper å forholde seg til et kobbel av forskjellige etater. Og det er en hektisk jobb, for det skjer mye.— Det er travelt nå. Kristiansand har aldri hatt så mange festivaler som i år, og det har vel aldri skjedd så mye. Det er et eventyr. Og ambisjonen med Kulturnatta er at alle skal få øynene opp for det, sier prosjektlederen.

Lokalt

Kulturnatta i Kristiansand ble første gang avviklet i 1998, og har siden da vært et årlig arrangement. I fjor var det 100 innslag på 22 scener i løpet av døgnet. Ved noen anledninger har det også blitt booket artister utenfra. Det ønsker ikke Løvland.

— Kulturnatta skal handle om lokale artister og de som hører til her. Det som er er mest spennende er å se nye artister prøve seg på en scene, og så er det naturligvis perfekt hvis vi kan få med noen mer etablerte også, sier han, og forteller at budsjettet ligger på cirka 250.000 kroner.

— Det er en dugnadsfestival med lite penger. Det vi må betale for er lyd og lys, men alle opptrer gratis, forteller prosjektlederen. Og sier at kriteriene for å få være med er enkle.

— De som har lyst til å vise seg fram, skal få lov til det hos oss. Til en viss grad, naturligvis, men det er intensjonen.

Start

Løvland la opp som fotballspiller i 1996. Siden da har han blant annet vært med på å bygge opp Plussbank Cup. For hjertet brenner fortsatt for fotball. Og Start. Der sitter han i seniorrådet. Og på kampdagene opptrer han som intervjuer på indre bane på Sør Arena.

— Det er først og fremst to ting som er viktige i år. De må overleve i tippeligaen og de må bygge et renommé igjen. Det har vært i fritt fall i mange år, med dårlig økonomi, nedrykk og trenerbytter, sier den tidligere forsvarsspilleren. Og konstaterer at kultur og fotball er to sider av samme sak.

— Det handler om mye av det samme: Glede og begeistring, sier Løvland.