MANDAL: — Det er et privilegium å kunne sitte her som leder for denne festivalen. Årets festival har vært fantastisk, mener Jallis Eriksen, etter sitt første år som skalldyrgeneral.

— De siste timene har vi telt opp alle besøkende og kommet fram til at omtrent 50.000 mennesker har vært innom festivalen. Det er rekord. Omsetningen har også økt med 20 prosent. Allerede på torsdag og fredag fikk vi meldinger fra restaurant-teltene om økt omsetning i forhold til i fjor, legger han til.

- Stolt av torsdagskvelden

Eriksen mener at festivalens forutsigbarhet og kvalitet er hovedgrunnen at det yrer av folk og liv den andre helgen i august.

— Festivalen befester sin posisjon. Folk vet hva de får på Skalldyrfestivalen. I år har vi videreutviklet mange av de samme tilbudene vi har hatt tidligere. Jeg er svært stolt av torsdagskvelden som er barn og unges store dag. Det er viktig at hele familien kan besøke denne festivalen og at de får noe igjen. Barnas kokkeskole har også i år blitt en suksess. Uten de flere hundre dugnadsarbeiderne og gode samarbeidspartnere hadde dette aldri gått, understreker Jallis Eriksen.

CC Cowboys skapte liv

— For meg personlig var konserten til CC Cowboys helt fantastisk. De skapte et liv jeg nesten aldri har sett tidligere i Mandal, sier han.

Skalldyrlederen forteller at han har fått et tilbud om å være general også neste sommer.

— Jeg er i tenkeboksen. Først og fremst må jeg se om det lar seg gjøre å kombinere dette med jobben. Det er masse jobb som ligger bak festivalen, sier Eriksen.

Han har likevel mange tanker om hva som bør skje neste sommer når festivalen feirer 25 år.

Skalldyrbord over kulturhusbroa

— Det vil bli en annerledes festival i forhold til at Amfi-tomta er opptatt til neste år og at vi har fått bro over til kulturhuset. Vi forespeiler oss tivoliet i området rundt kulturhuset. I tillegg så leker vi med tanker om å gjeninnføre et gigantisk skalldyrbord. Denne gangen over den nye broa, sier Eriksen.

Årets festival ser ut til å ha gått rolig for seg. Eriksen mener at festivalen har fått en mer familievennlig profil.

Mindre fyll

— De siste årene har vi ikke sett like mye fyll som det har vært enkelte ganger. Vi ser blant annet at politiet i dag har åtte-ti personer per døgn på festivalen, mot 30 mann i 2007. Det viser at vi har tatt riktige steg. Det skjer selvsagt saker og ting når så mange mennesker er samlet, men jeg vil ikke si at det er mer enn andre steder ved lignende anledninger, mener Eriksen.

Det at festivalen stort sett hver sommer er velsignet med solskinn, kommenterer han med glimt i øyet.

— Skalldyrfestivalen er en garantist for nydelig sommervær. Slik har det vært i alle år. For et par dager siden ble jeg spurt om jeg kunne ta ansvaret for fellesferien også, ler Jallis Eriksen.