KRISTIANSAND: — Hva finnes av alternative løsninger? Finnes det andre muligheter? Det har vi ikke sett noen sak på fra administrasjonen, sa Hans Otto Lund (H) i formannskapet i dag. I formiddag behandlet formannskapet føljetongen om den kommunalt eide Kongensgate 6, hvor gamle Aladdin Kino ligger.

Det er i dette bygget et profesjonelt kulturmiljø har vokst fram de siste par årene, med aktører som Sørnorsk Filmsenter, Cinemateket, Norsk Forfatterforum og Sørf under samme tak.

Snur alle steiner

I går vedtok formannskapet å be kommuneadministrasjonen utrede i hvilke andre kommunalt eide eiendommer disse miljøene kan "omplantes" fra Aladdin. Kostnadssidene ved dette ble også vedtatt utredet. På denne måten vil politikerne sikre seg at alle steiner er snudd når det gjelder det vedtatte salget av bygningen, og alternativene til dette.

Det var i 2009 bygningen ble vedtatt solgt, og kommunen har budsjettert med inntekter fra salget i sin inneværende langtidsplan. Likevel vegrer flertallet av politikerne seg nå for å gjennomføre salget, nettopp fordi man vil bevare miljøet som i mellomtiden har vokst fram på Aladdin.

På rundtur i kommunen

De siste fire— fem månedene har saken vært innom både kommunalutvalget, bystyret, formannskapet og kulturstyret. Det siste som skjedde var at kulturstyret 7. mars vedtok å anmode kommunalutvalget om å instruere Kristiansand Kino AS om å kjøpe huset. Det er kinoen som i dag leier ut lokalene i Aladdin på vegne av kommunen. Dette har kinostyret enstemmig vedtatt å ikke gjøre fordi det vil påføre kinoen underskudd på en halv million kroner i året. Dette ble også bragt opp i gårsdagens debatt.Kristiansand Kino-ideen ble da også i går foreløpig skrinlagt etter at Venstres Dag Vige var den eneste som stemte for denne.

Utreder alternativer

Ap foreslo på sin side å skjære gjennom og vedta at Aladdin likevel ikke skal selges. De ville dessuten be administrasjonen utrede ulike driftsformer for fortsatt kulturarbeid i bygget. Dette forslaget fikk bare Ap og Venstres stemmer, altså fem.

Frps Tor Utsogn foreslo å selge bygningen slik det opprinnelig ble vedtatt. Dette forslaget fikk Frp og Pensjonistpartiets to stemmer.

Men flertallet ønsket altså å utrede alternativene til Aladdin før man tar endelig stilling i saken. Dette ble vedtatt mot Aps fire stemmer.