Charlotte Qvale gjør duetten "The Fire" med sin produsent Thomas Eriksen på albumet. Singelen ble sluppet i november, og musikkvideoen kommer snart. - Thomas og jeg måtte glemme alt om komfortsonene våre for å få til et bra resultat, sier Qvale. Foto: Lisa Lindøe

Charlotte Qvale spiller på Bylarm i Oslo i slutten av februar neste år. Det offentliggjorde musikkfestivalen på sine nettsider denne helga.

— For meg er alt dette først og fremst en bekreftelse på at staheten min lønner seg. Jeg har jobbet i mange år med et ganske tydelig fokus, prøvd å legge stein på stein og alltid gjøre tingene på en måte som føles riktig for meg, skriver Qvale i en e-post til Fædrelandsvennen.

Albumslipp etter Bylarm

Mandalitten har vært tungt listet på P3 de siste årene, blant annet med sine popelektronika-hits "Kiss The Girls", "The Beginning Of The End" og "Radiochild" fra ep-en "Radiochild". Til våren kommer debutalbumet hun har jobbet med det siste året.

— Jeg startet med en historie jeg hadde lyst til å fortelle, og den tror jeg at jeg forteller på mange ulike måter i hver låt, skriver hun.

Platen slippes i mars, rett etter at musikkfestivalen og bransjetreffet Bylarm er arrangert i hovedstaden. Det kan bety det virkelige gjennombruddet for 34-åringen.

— Jeg føler lite omkring sånne gjennombruddsting. Det jeg merker, er at mange nå har hørt musikken min, og at de har lyst til å høre mer. Det setter jeg stor pris på. Bylarm betyr mye for gjennomslagskraften, men hvordan vi kontinuerlig jobber betyr like mye, mener artisten.

- Ingen forventninger

Debutplaten inneholder låten "The Fire", hvor Qvale synger en duett med sin produsent Thomas Eriksen. Låten ble sluppet som singel tidligere i høst, og er allerede a-listet hos P3, samt på spillelistene i Radio Norge og P4. Qvale tror singelen var utslagsgivende for Bylarm-bookingen.

— Veien fra en låt man er fornøyd med til at det er en låt mange får hørt, er utrolig lite selvfølgelig. Jeg hadde stor tro på den, men ingen forventninger. Jeg tror ting skjer etter hvert som man er klar for det, på en måte, i et tempo man bare bør forholde seg til. Det er sunt, tror jeg, mener sørlendingen, som snart slipper en musikkvideo til "The Fire".

— Thomas og jeg måtte glemme alt om komfortsonene våre for å få til et bra resultat, sier hun hemmelighetsfullt.

Euforisk glede

Qvale tar med seg ni musikere på scenen på Bylarm, deriblant både blåsere og strykere. Framover blir tiden prioritert til øving, samt å gjøre debutalbumet helt ferdig. Hun har også begynt på oppfølgeralbumet, som trolig kommer i 2015. Men først; Bylarm.

— Det jeg elsker ved selve studioarbeidet er egentlig akkurat det samme som ved konserter – den euforiske gleden man får i de øyeblikkene man klarer å skape et eller annet magisk sammen med noen andre. Bylarm er også en utrolig viktig arena for oss artister, og jeg tar det virkelig som en ære å få lov til å stå på noen av deres scener, sier hun.

Fædrelandsvennen har uten hell prøvd å få en kommentar fra Bylarm, med en begrunnelse for bookingen av Qvale til festivalen.