Ravnedans har fått inn nesten hundre søknader fra nasjonale og internasjonale koreografer og dansere. Alle vil til Ravnedalen i 2014. — Vi har dobbelt så mange søkere som i fjor, og det er flere anerkjente koreografer og dansere, sier Tone Martine Kittelsen som sitter i styret for Ravnedans.

— Det er en god anerkjennelse, legger Maren Fidje Bjørneseth til.

I løpet av julen skal styret sette sammen programmet for neste år.

— Vi har enormt mange gode søknader med høyt nivå i år, så det kommer til å bli en utfordrende jobb å sette sammen et helhetlig program til forestillingene i Ravnedalen, forteller Kittelsen.

De vil ikke ut med noen navn før kontraktene er i boks, men opplyser at styret vil prioritere mer koreografi med kunstnerisk kvalitet.

— Vi har holdt på med dette i fire år, og nå får vi 800 barn og voksne til å komme til å se på samtidsdans. Det er ganske unikt i Norge. Jeg tror vi har skapt et publikum som vil være klare for noe nytt, og kanskje mer utfordrende innslag, sier Kittelsen og Bjørneseth.

Styret har ambisjoner for 2014 og ønsker at Ravnedans skal kunne tilby scenekunst og workshops hele året. Til sommeren vil de at festivalen skal spre seg til flere kulturinstitusjoner i Kristiansand.

— Vi vil at Ravnedans skal merkes i byen.