KRISTIANSAND: — Jeg skal dit. Uansett, sier Sarah Fullerton.

Hun snakker om Berklee Music College i Boston, hvor legender som Keith Jarrett, Quincy Jones og Diana Krall har fått sin musikkutdanning, og hvor 23 år gamle Fullerton selv har fått plass. Det er bare ett problem. Det koster penger. Mye penger.

— Et år der kommer til å koste 350.000 kroner, og rundt 200.000 bare i skolepenger. Jeg har søkt alt som fins av fond og støtteordninger, men ikke fått hjelp foreløpig, forteller hun.

Flåtekonsert

Men Berklee er en stor mulighet for Fullerton, så hun har bestemt seg for å forsøke å samle inn pengene selv. Ved å jobbe døgnet rundt, spille små konserter og vise seg fram når hun har mulighet. Mange så henne på en motorisert flåte i Gravanekanalen utenfor Kilden forrige helg, i et stunt for å selge billetter til hennes egen konsert i Kilden sist onsdag.

— Det var en interessant opplevelse. Det er ikke hver dag man har konsert på en flåte. Det var skummelt, men været var perfekt og vi bare sto der og koste oss. Det virket som mange syntes det var gøy, sier hun.

FÅR OPPMERKSOMHET: Sarah Fullerton under konserten i Kilden sist onsdag. I august håper hun å være på plass på Berklee Music College i Boston. Foto: Kjartan Bjelland

Ingen jantelov

23-åringen kom også til finalen i den nasjonale konkurransen om "Jubileumslåten", som ble arrangert i forbindelse med stemmerettsjubileet for en uke siden. Fullerton har altså lykkes i å bli en stemme det snakkes om i musikkmiljøet i Kristiansand. Nå vil hun videre.

— Et år på Berklee kan gjøre underverker for min musikalske utvikling. Det gir en mulighet til å prøve alle mulige retninger og se hva som passer meg. Og så er det noe med miljøet i USA. Det er ikke noe jantelov der, man kan gjøre det man drømmer om. Dessuten: Kontaktverket skolen har over hele verden kan åpne mange dører.

— Men først må du få tak i 350.000 på to måneder, før skoleåret starter?

— Ja, sånn er det. Jeg har spart opp noe, men har ikke i nærheten av det jeg trenger. Går det ikke på noen annen måte, så blir det et lån. Det henger igjen lenge, så det er aller siste utvei. Men alt kan gå, hvis man gir alt, og har litt flaks, sier hun.

Frihet

Fullerton er født i England, men har bodd i Kristiansand siden hun var to år. Da hun var tretten debuterte hun på scenen under en kulturmønstring. Og skjønte umiddelbart at det var riktig sted for henne.

— Det er det skumleste jeg har gjort, men også det gøyeste. Det er som en maler med et helt blankt lerret, som han bare kan gyve løs på. Det er et utrolig kick å få en frihet til å være kreativ på scenen. Den friheten har jeg ikke følt noen andre steder i livet, sier Fullerton.

Mot til å satse

Siden scenedebuten har hun gått dramalinja på Vågsbygd videregående, og studert utøvende rytmisk vokal på UiA. Og hun trekker spesielt fram årene i Vågsbygd.

— Jeg vokste noe voldsomt som person i den tiden. På dramalinja må man våge veldig mye hele tiden, og det ga meg mot til å satse på musikken. Jeg har alltid følt meg hjemme på en scene. Nervøsiteten og forventningene er der, men det gjør ikke noe. Det tar noen sekunder hver gang, og så er alt på plass, sier 23-åringen.