Musikkprodusent Øystein Aamodt driver Lydbølgen studio i Kristiansand. Til jul ville han gjerne sende et video-julekort til kundene sine for et godt samarbeid, og spurte Maria Abrahamsen (21) om hun ikke ville komme innom studio for å spille inn julesangen "Have Yourself a Merry Little Christmas".

— Som ild i tørt gress

Abrahamsen var da på vei hjem til juleferie i Farsund.

— Alt gikk veldig fort, og var bare noe vi skulle lage for moro, forteller Abrahamsen, som til daglig studerer psykologi i Oslo.

— Vi spilte inn sangen i løpet av et par timer den 13. desember og la den ut på Youtube den 18. desember. Før jeg egentlig fikk sendt den til alle kundene mine, spredte den seg som ild i tørt gress, sier Øystein Aamodt.

Maria Abrahamsen (21) fra Farsund skulle bare spille inn et videojulekort. Nå er "Have Yourself a Merry Little Christmas" på andreplass over de mest spilte julesangene på Itunes. Foto: Renate Svindland

På topplisten

Han fikk flere forespørsler om nedlastinger av sangen, og la den kort tid etter ut på Itunes. Sangen ligger nå på andreplass over de mest spilte julesangene i Norge. På Youtube er klippet sett nesten 3500 ganger.

— Det er utrolig. Jeg skjønner det egentlig ikke. Det kom som en overraskelse.

Han kan fortelle at folk ble veldig nysgjerrige og lurte på hvem det var som sang så pent. Maria Abrahamsen er litt overveldet av alle de gode tilbakemeldingene.

— Dette har gått over all forventning. Jeg er helt målløs. Det er helt utrolig. Jeg er veldig takknemmelig.

Satser på utdannelsen

Selv om hun synes at det er litt rart å se seg selv på film, er hun fornøyd med resultatet.

— Men når jeg skal høre på julemusikk, så hører jeg jo ikke på meg selv. Jeg hører på Hanne Krogh, sier hun.

Abrahamsen har alltid sunget i kor, og har hatt flere sangoppdrag. Men det er psykologiutdannelsen hun vil satse på.

— Men musikk er noe jeg vil holde på med hele livet, sier hun.