KRISTIANSAND: — Jeg ble spurt om å stille til valg, og jeg tenker dette kan være en spennende måte å se om jeg kan bidra, sier Altmann. Mandag ble han valgt inn i styret i Sørlandets Ressurssenter for rytmisk musikk (Sørf) sammen med Eva Stensvold Danielsen, Knut Lindland og Mads Hatlevik. Emma Lind ble valgt som nytt varamedlem. Ut av styret trådte Ranveig Stalsberg, Ole-Marius Mathiassen, Jon Døviken og Tom Rudi Torjussen. Kristin Øygarden, John Olav Hodne og Anita Aabel (1. vara) blir sittende i styret.

Christian Altmann er mest kjent som administrerende direktør i Kristiansand Næringsforening. Lørdag skrev Fædrelandsvennen om hans rolle i en nydannet ressursgruppe for samkvem mellom kultur og næringsliv i Kristiansand, og nå har han altså tatt på seg enda et verv hvor han kan påvirke samarbeidet mellom disse.

— Jeg tror det er mye å hente på å knytte kultur og næring tettere sammen, og miljøet Sørf representerer har mye å bidra med, sier Altmann. Som direktør i næringsforeningen var han en av støttespillerne som gikk på barrikadene for Sørf i fjor høst. Det var da politikerne ville kutte kraftig i tilskuddene til arrangør- og turnemidler til lokale band og arrangører.

Bergenseren Mads Hatlevik er ett av de andre nye styremedlemmene i Sørf. Han studerer musikkmanagement ved UiA, men har mest av alt markert seg som leder for arrangørforeningen Trash Pop.

Eva Stensvold Danielsen fra Flekkefjord er også nyvalgt til Sørf-styret. Hun har bakgrunn fra Fjellparkfestivalen og er også promoansvarlig for Trash Pop.

Knut Lindland er administrasjonsleder i Hove Republic og bor i Arendal. Han ble i 2009 kåret til årets økonomistudent ved UiA.

Nyvalgt varamedlem er Emma Lind fra Farsund som er forsker ved Agderforskning og har Bachelor of Arts i dans og kultur.