MANDAL: – Ja, et eventyr har det virkelig blitt, sier kulturhussjef Alfred Solgaard.

Kulturhuset åpnet offisielt 20. april i fjor, men det startet forsiktig med kulturskoleaktivitet, kino og galleriåpning i månedsskiftet januar/februar.

– Vi avsluttet året med en heidundrende romjulsblues i Storsalen. Oppsummerer vi for eksempel kinodriften alene, så har 34.326 mennesker løst billett i nye Buen kino, selv uten noen forestillinger i januar som var flyttemåneden, sier Solgaard.

Ny rekord

Det er ny rekord i Mandal. Han mener at Mandal og regionen har latt seg prege av det nye kulturhuset på nedre Malmø.

BROA: Om ikke mange ukene åpner den nye bybroa, det vil garantert trekke til seg enda flere til Buen. Foto: Jarle R. Martinsen

– Buen er brukt av lag og foreninger, av privat og offentlig virksomhet, men aller, aller mest som en smeltedigel for både nye og etablerte kulturelle uttrykk, sier han.

Kafedrift

Han forteller at i løpet av noen få uker vil produktet Buen foredles ytterligere ved at det vil bli kafe-drift i foajeen.

– Samtidig vil vi, på den nye brua, kunne bevege oss kjappere og mer elegant, både til fots og med sykkel mellom Bryggegata, sentrum og Buen kulturhus med alle dets tilbud. Det har vært en sann glede å være med på denne oppstarten; det har også vært en glede å møte så mange hyggelige besøkende og brukere, sier han.