Opprinnelig var det tre oppfinnere som var blitt stemt fram til finalen i «Skaperen 2007», men i tirsdagens sending kommer det inn en fjerde deltaker.

«Jokeren» er hentet inn av fagdommerne, men har ikke anledning til å stikke av med førsteplassen og premien på en million kroner.

Joker kan dekke behov — Deltakeren som får komme inn igjen kan ikke vinne «Skaperen», men får muligheten til å skaffe seg en investor på lik linje med de andre finalistene, sier Katrine Wergeland i kanalen til TV2.no.

Selv om TV2 ikke vil røpe hvem som kommer tilbake, kan fagdommer Christian Vennerød gi et lite hint:

— Dersom produktet til «jokeren» blir realisert, vil det dekke et behov hos mange mennesker, mener han.

Så langt i år har seersnittet for «Skaperens» direktesendinger vært på rundt 365.000, mens resultatprogrammet har hatt over 100.000 flere publikummere.

Snittet for de ferdiginnspilte auditionsrundene lå rett under 400.000. Skjedde ikke i fjor Det er første gang i år at dommerpanelet har muligheten til å hente inn en tidligere deltaker.

Den hemmelige skaperen skal da kjempe om investorenes penger med Ånund Olsen, Espen Jensen og Hanne Hamsund.

Ånund er i finalen med sin «Innowalk», et produkt som skal hjelpe funksjonshemmete barn til å lære å gå, mens Espen har funnet opp en ny type jekkestropp som er basert på setebelteprinsippet.

Hanne konkurrerer med «Buckle-buddy» som skal gjøre det enklere å feste sikkerhetsbeltet på barn i bil.

Totalt er det 13 deltakere som har blitt stemt ut av «Skaperens» direktesendinger og en av disse kan komme tilbake:

Magnar Reistad (Redningstorpedo), Ole Martin Noer (Riggsystem for seilbåter), Hans Emil Ovesen (Hummertegne), Aasmund Torvik (Brystpumpe), Ole Dalen (Supermannkjøretøy), Benedicte Ankersen (Bæresele for ski og snowboard), Leif Hunskaar (Hoppsimulator), Cathrine Wilhelmsen (Handlekurvholder til barnevogn), Ina Spinnanger (Melkevarmer til tåteflaske), Jens-Martin Johnsrud (Twintip vannski), Per Hopsø (Strømstyresystem), Lars Erik Frimann (Munnstykke for dykking).