KRISTIANSAND: Både på Quarts forum og fvn.no florerer publikums festivalønsker. Både Radiohead, Metallica, Iron Maiden og Red Hot Chili Peppers blir hyppig nevnt, men hvem nevner musikkforhandlerne?

LES OGSÅ: Hvem vil du se på Quart?

Vi har snakket med de tre største musikkforhandlerne i Kristiansand og hørt hvem de ønsker seg til neste års festival.

Bjørn Espen Sundt (36), Playcom Rockline

1. Dillinger Escape Plan

2. Black Dahlia Murder

3. Volbeat

4. Band Of Horses

5. AC/DC— Dillinger Escape Plan kommer med ny plate og det er en stund siden de har spilt i Norge, sier Bjørn Espen Sundt ved Playcom til fvn.no.

Han håper at både Dillinger og Black Dahlia Murder blir å finne på festivalplakaten neste sommer.

  • Black Dahlia Murder kom nettopp med sitt tredje album og såvidt meg bekjent så har de ikke spilt i Norge før. De bør kunne appellere til både de som liker amerikansk metall og de som liker ekstrem metall, sier Sundt.

Sundt trekker fram Band Of Horses som Arcade Fires likemenn. Bandet er i disse dager aktuell med oppfølgeren til den kritikerroste debuten fra 2006, "Everything All The Time".

Han håper i tillegg at Volbeat kan være aktuell for Quart eller Hove neste år.

— Det svinger noe veldig og bandet har tunge, effektive riff som funker veldig bra live, sier Sundt, som antageligvis har det dyreste trekkplasteret på sin liste, nemlig AC/DC.

— De har ikke vært i Norge på hundre år, sier Sundt og legger til at bandet ikke er en personlig favoritt, men at AC/DC er en sikker publikumsvinner.

  • Det er et kongeband å ha på plakaten, sier Sundt og legger til at et band med den type historikk og kaliber er like aktuelle uansett om de har en ny plate på markedet eller ikke.

Marius Skoie (27), Platekompaniet

1. Radiohead

2. Nick Cave

3. Okkervil River

4. PJ Harvey

5. Rilo Kiley— Radiohead er selvskreven, de er ute med nytt album nå som er kjempebra, sier butikksjef, Marius Skoie ved Platekompaniet i Kristiansand.

En annen plateaktuell artist er Nick Cave And The Bad Seeds.

  • Nick Cave And The Bad Seeds kommer med ny plate til våren og burde være glimrende å få her nede på Sørlandet, sier Skoie.

Han mener det heller ikke hadde gjort noe om rockens førstekvinne, PJ Harvey, gjestet Sørlandet neste sommer, eller bandet Rilo Kiley som han mener har levert en tvers igjennom bra plate med deres "Under The Blacklight".

I tillegg trekker han frem Okkervil River, som han tror vil være å finne på de fleste "best of" kåringene når plateåret 2007 skal summeres opp.

— De har sannsynligvis gitt ut et av årets beste plate. Det Arcade Fire var ifjor, vil Okkervil River være for publikum i år, tror han.

— Det er bandets femte album, men det desidert beste, sier Skoie til fvn.no.

Han mener samtlige artister bør være høyaktuelle for Quart eller Hove.

Erik Jacobsen (21), Free Record Shop

1. Jay-Z

2. Bruce Springsteen

3. Petter

4. Foo Fighters

5. Timbaland

Daglig leder Ved Free record Shop, Erik Jacobsen håper festivalen satser på hip hop neste sommer. I platebunken sin har han blant annet Petter, Timbaland og Jay-Z.

— Petter skal til Oslo nå snart, men jeg får dessverre ikke sett ham da, så jeg håper å se Petter på Quart eller Hove, sier Jacobsen til fvn.no.

Han har plukket frem fem personlige favorittartister til å gjeste Sørlandet neste sommer.

  • Jeg liker artistene veldig godt, og det er blandede sjangre. Jeg liker å høre på alt mulig, sier Jacobsen, som også har traveren Bruce Springsteen og Dave Grohls Foo Fighters på ønskelisten.

  • Springsteen kan jeg huske fra da jeg satt sammen med pappa som liten, mens Foo Fighters er noe jeg har begynt å høre på i det siste.

Timbaland havnet på ønskelisten etter at han hørte den siste platen "Shock Value".

  • Absolutt. Fikk utrolig sansen for den nye plata, sier Jacobsen som er usikker på hvorvidt navnene blir å finne på festivalene.

  • Det er utrolig store artister, men om festivalene vil betale dyrt for dem, det får vi se, sier Jacobsen.