Totalt seks filmer skal lages basert på bøkene skrevet av Gunnar Staalesen. Mandag startet innspillingen av den fjerde i rekken, «Falne engler», i Bergen.

– Fornøyelse

orten Tyldum, kjent fra filmer som «Buddy» og «Folk flest bor i Kina», står for regien.

– Det er en fornøyelse å være tilbake i Bergen etter to måneder innspillingspause, sier produsent Jonas Allen i Miso film i en pressemelding.

– Vi har et spennende thrillermanus, en veldig talentfull og energisk regissør, og ikke minst populære og spennende skuespillere med Trond Espen Seim i toppform. Jeg ser virkelig frem til de neste sju ukene med opptak rundt i Bergen by, sier Allen.

Seim, Tjelta, Såheim

Trond Espen Seim spiller hovedrollen som Varg Veum i alle de seks filmene. I tillegg består det faste teamet av Bjørn Floberg og Endre Hellestveit.

Til «Falne engler» er flere anerkjente skuespillere hentet inn.

– Vi har søkt høyt og lavt og er kjempefornøyde med å kunne presentere blant annet Pia Tjelta, Fridtjov Såheim, Ragnhild Gudbrandsen, Per Kjerstad og Nils Jørgen Kaalstad, sier castingansvarlig Kjersti Paulsen.

Kinofilm

«Falne engler» er en av to Varg Veum-filmer som skal vises på kino. De resterende fire blir tv-filmer, og skal sendes på TV 2. Filmen har forventet kinopremiere i mars 2008.