Tirsdag kunne Hovefestivalen melde at britiske Babyshambles er bekreftet til neste års festival.

Blesten om bandet har dreid seg lite om musikken. Pete Doherty har vært av og på-kjæreste med Kate Moss, og hatt en mildt sagt utsvevende livsstil.

Fornøyd Toffen

Bandet kom denne høsten med et nytt album; «Shotters Nation».

– Doherty har i høst gjort alle spådommer om en kort karriere til skamme. Til tross for at tabloidene har fokusert på alt annet enn musikken har han og bandet hans virkelig reist kjerringa med et glimrende album og en rekke strålende konserter, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen i en pressemelding.

Narkotikaproblem

Babyshambles' konserter har ikke for vane å gå knirkefritt. I 2005 gjestet de Øyafestivalen, og konserten ble utsatt da Pete Doherty ble holdt igjen i tollen. Da han endelig kom på scenen, kastet han opp foran publikum.

I 2006 skulle bandet holde konsert på Rockefeller, men denne ble avlyst.

I hjemlandet Storbritannia har også flere konserter blitt avlyst i siste liten.

Pete Doherty har forsøkt å bli kvitt narkotikaproblemet sitt, men i november måtte plateselskapet sende ut melding om at han var tilbake på kjøret.

Suksess i år

Hovefestivalen ble arrangert for første gang i år. Killers, Queens of the Stone Age, My Chemical Romance, Slayer og The Arcade Fire sto på scenen.

Festivalen arrangeres på Tromøy utenfor Arendal i Aust-Agder, og solgte over 50.000 billetter i sommer. Det var mer enn det festivalledelsen hadde håpet på første året.

Allerede bekreftet til Hove 08:

Behemoth

Bullet for my Valentine

Familijen

In Flames

Joe Lean And The Jing Jang Jong

Kim Hiorthøy

Shape of Broad Minds

The Cool Kids

The National Bank

The Teenagers

The Wombats

Ungdomskulen

We

Wild Beasts

Yeasayer