Se bilder av fjorårets deltakere fra Sørlandet her

MANDAL: Søndag ble det klart at Bjerkan ble valgt til " månedens kandidat" for september i Frøken Norge. Det vil si at hun foreløpig er eneste sørlending som er sikret plass i den første tv-sendingen i missekonkurransen.

— Det var veldig gøy, og det hadde jeg absolutt ikke forventet. Det kom som lyn fra klar himmel, sier Bjerkan til fvn.no.

Nå har 18-åringen mulighet til å bli Mandals andre Frøken Norge-vinner, etter Elisabeth Wathne (bildet til venstre), som vant konkurransen i 2003. Bjerkan forteller at hun fulgte ivrig med da Wathne var i konkurransen, og at hun beundrer henne.

— Hun er slående vakker og virker som ei virkelig kul dame, sier Bjerkan.

— Har du tenkt å spørre henne om tips?

— Jeg har faktisk tenkt på det, men jeg vet jo ikke om hun er så interessert, svarer Tregde-jenta.

Christine Bjerkan går siste året på videregående skole, på allmennfaglig linje. Hun er interessert i hester, og kunne godt tenkt seg en karriere innen hestesporten når hun er ferdig med skolen.

— Jeg brenner veldig for å holde på med hest. Hvis jeg ikke hadde hatt hest, tror jeg ikke jeg ville vært den jeg er i dag. Jeg har lært veldig mye om samarbeid og tillit, og vil uansett holde på med hest, sier 18-åringen, som hører til Kristiansand og Søgne rideklubb på Åros.

GLAD I HEST: Her er Christine Bjerkan på hesteryggen. Foto: www.froken.noOm ikke det blir beriderutdannelse, som går ut på å trene hester på høyt nivå, kunne mandalsjenta godt tenke seg å bli interiørarkitekt.

Men først er det Frøken Norge som gjelder. I midten av november blir det plukket ut 150 deltakere som skal konkurrere om å bli med i første runde. Blant de 150, går 30 videre til første runde som også er første tv-sending. I tillegg til de 30, blir de seks som er stemt frem til å bli " månedens kandidat", blant annet Christine Bjerkan, med på første tv-sending.

Den blir vist i begynnelsen av februar. I april neste år er finalen.

— Hvorfor skal folk stemme på deg?

— Jeg har mye å gi. Jeg vil gjerne ut i verden og hjelpe folk, se forskjeller på kulturer og levemåter. Jeg vil komme ut og hjelpe der det trengs, sier Christine Bjerkan.

Missegeneral Geir Hamnes er meget positiv til mandalsjenta.

— Hun er ei kjempeflott jente, det er ikke noe tvil om det. Men jeg har ikke møtt henne ennå, sier han til fvn.no.

POSERER: Christine Bjerkan har lite modellerfaring, men sier hun gleder seg til å være med på "modellskole" før jul. — Da skal vi lære å posere og spise riktig. Det blir veldig gøy, sier hun. Foto: www.froken.no

GØY: Bjerkan sier hun meldte seg på konkurransen litt for gøy. — Det er noe nytt å holde på med i hverdagen, sier hun. Foto: www.froken.no