Bjørn Erik Vordahl mener Christer Falck er den eneste verdige vinneren av Robinson har hatt. I kveld ble han selv stemt hjem fra øya.

Selv mener Bjørn Erik Vordahl at han kunne kommet til finalen.

— Jeg var forberedt på å gå ut. Jeg var en for sterk konkurrent og visste at de andre kom til å stemme meg hjem. Robinsonekspedisjonen er et spill, og det er ikke slik at den som fortjener det mest vinner. Den eneste som virkelig har fortjent å vinne Robinson til nå er Christer, sier Bjørn Erik.

I kveld kunne tv-seerne være vitne til at den 45 år gamle trønderen måtte pakke snippeska og forlate Robinsonøya. Bjørn Erik tror det er mange som er skuffet over at han ikke kom lenger.

— Ja, barna og vennene mine blir nok skuffet. Mange hadde nok trodd at jeg skulle være med lenger, og det blir nok en del telefoner og sms'er i kveld, sier han.

Lederrollen

Gjennom tre episoder har Bjørn Erik vist seg som en sterk ressurs på laget. Med bakgrunn som både entreprenør, dykker og hjelpearbeider i katastrofeområder, hadde trønderen god ballast for å overleve på Robinsonøya.

— Jeg hadde ingen problemer med å være der nede. Sulten var ikke noe problem og i forhold til å jobbe i katastrofeområdene etter jordskjelvet i Pakistan for noen år siden, følte jeg at jeg hadde det som plommen i egget på øya, sier Bjørn Erik.

Ble du en ledertype?

— Nja, jeg er jo i grunnen det. Jeg bidro sterkt til lederrollen, men det var jo Fredrik som fremstod som lederen utad. Jeg var vel mer en slags bakmann.

Gamle venner har tatt kontakt

Selv om han synes det var kjipt å ryke ut, var det også godt å komme hjem til samboeren og barna i Tønsberg. I etterkant av Robinsonekspedisjonen har Bjørn Erik kun fått positive tilbakemeldinger fra venner og kjente. Til om meg gamle venner fra Trondheim har tatt kontakt etter lang tids stillhet.

— Alt i alt har Robinsonekspedisjonen vært en fin opplevelse for meg og noe jeg absolutt kan anbefale. Det beste var å få så god kontakt med de andre deltakerne. Flere av dem har jeg kontakt med ennå. I tillegg synes barna mine det er veldig artig, og jeg har kun fått støtte fra de hjemme. Samboeren min var litt skeptisk først, og jeg sa ikke til henne at jeg skulle være med før jeg hadde vært på alle intervjuene og blitt valgt ut. He he... Men hun er vant til at jeg finner på mye rart og tar meg for den jeg er, sier en like blid Bjørn Erik.

ROBINSONEKSPEDISJONEN 2007:

— 19 deltakere skal overleve og kjempe mot hverandre på en øde øy.

— Programleder er Christer Falck.

— 7. sesong i Norge.