Hver dag kommer Fædrelandsvennen med eget Quart-bilag, Quart på.

1. BAKGÅRDEN

Lite sted med stort rykte for gode drinker. Skilter med en database på 3000 drinkoppskrifter. Bare synd det føles som 3001 netter i kø for å smake én av dem.

2. BEVERLY HILLS

Flere etasjer med fest. På hjemmesiden sin reklamerer Beverly Hills for et after ski-party fra mars i år. De skilter også med partybar, nattklubb og takterrasse — forhåpentligvis av det mer oppdaterte slaget.

3. CHARLIES/TRASH POP

En koselig intimbar for tørste rødvinsfilosofer som trenger en dose singer/songwritermusikk for å koble av fra øktene på Odderøya. KlubbQuart-scene.

4. CLUB 7

Mest kjent for å være eid av Big Brother-Sami. Og det er vel det.

5. ERNST

Tre ting på én gang - det ER mulig, på Ernst. Dr. Fjeld er pianobaren hvor faren din kan slappe av mens du ragger ryper på diskodelen Club Ernst. Og er du i det ville hjørnet, venter jungeljakt på Africa Bar i andre enden. KlubbQuart-scene.

6. FISKEBRYGGA

Rett ved øya duver Bølgen og Moi, Pieder Ro, Dolly Dimple's, Enok Nilsen og Fiskesalg. Alle uteserveringene har det essensielle; øl og mat. De to førstnevnte har også sterkere saker.

7. FRK. LARSEN

Svært koselige lokaler og pene, smilende servitører. Servicen er dessverre sjelden. God mat, om du legger inn en halvtimes sult-buffer for bestilling. Velg mellom kafé eller bar-del. KlubbQuart-scene.

8. GLIPP

Dobbel uteservering om sommeren. Forsøk på inntak av de innholdsrike bagelsene kan gi deg en grisete ulempe på Torgets dag-sjekkemarked, men er vel verd det.

9. KJESK

Uteservering i Torg-familien. Serverer gylne halvlitere til våt fontenesprut og dundrende domkirkeklang.

10. LEOPOLD

Kommer du rett fra danskebåten, er dette stedet som gir minst akklimatiseringsvansker. Taggingen på doene forteller at det er bedre å være rød enn død, og når Samantha Fox kommer over høyttaleren, er det kanskje bedre å være død enn på Leopold. Men muligens veier de bare magene og nylig utvokste brystene opp for noen.

11. MEGLEREN

Her spiller de «Winds of change», uten at det har satt nevneverdige spor. Intimt live-sted med høy sjarmfaktor for 40-50-åringer med rockefoten i behold.

12. MIDNIGHT

Stedet for den som digger rockeklenodier. Veggene er kledd med gitarer og gadgets signert av Coldplay, Green Day og deres like. De åpne vindusdørene gir utefølelse inne, men slipper også inn ubarmhjertig mye lys.

13. MØLLEPUBEN

Åpner faktisk en hel time før Victoria, og tilbyr mat i tillegg til den flytende frokosten. Ellers brunt sted for folk med voksne barn, og barnebarn.

14. PADDYS

R.I.P.

15. PÅ HJØRNET

Svart pub med stort hjerterom. Her er ølflyten god og heavyhår-faktoren høy. Det rosa pannebåndet kan du legge igjen hjemme.

16. QUARTEN BAR

Har til tross for navnet ingenting med festivalen å gjøre. Delt opp i 18- og 20-årsgrense. Den yngste delen har Playboy-party-preg, mens de mer modne kan shotte «Brain Damage» og «Slippery Nipple».

17. REDERIET

En trapp opp fra Charlies, der de mindre intellektuelle kan drikke drinker og danse til de dropper i delikate designeromgivelser. KlubbQuart-scene.

18. HARTMANNS BRYGGE

Det gule bygget på venstre side når du går til øya. Det blir på høyre siden når du går fra. For fiffen av foreldregenerasjonen. I hvert fall for de med stor blærekapasitet.

19. HARVEYS

Stedet hvor fotballtrøyer er fett. Glatt sportsbar med gullgode burgere.

20. HAVANA

Havana har strenge vakter, og ser smått ut, men lar du deg ikke skremme, åpner baren Etcetera seg som en oase for dansetrengte når du går inn i lokalet. Klientellet er godt og blandet 20-ings snacks, og musikken Tarantino-style. KlubbQuart-scene

21. HERLIG LAND!

Trenger du en sofa å døyve angsten i på dagtid, er det et par herlige her. Serveringen skjer med sneglefart og kan gi småskjelving i lommeboka: - En samlefaktor for sentrum under Quart.

22. JAVEL

Lite lokale, ja vel, men må garantert ha størst barflate per kvadratmeter i Kvadraturen. Tonene fra 90-tallet henger ennå igjen i høyttalerne, men jukeboksen gir deg sjansen til å styre dosene selv.

23. KICK

Kick har en kapasitet på nær 1000 samværssugne quartere. Byens største kjøttmarked, hvor alle indrefileter får fangst. Men er du over 25, og middelmådig eller småstygg, kan du like godt gå et annet sted. Vil du absolutt inn, må du belage deg på å droppe konsertene til fordel for kø. KlubbQuart-scene.

24. SIXPENCE

Liker du lukten av lett mugg, er dette kjellerlokalet noe for deg. Drypper like fullt av sjarm, samt vann fra taket.

25. SJØHUSET

Fiskerestaurant med 300 uteplasser. De fine damene her har færre plastiske operasjoner enn de på naboen Hartmanns.

26. TELFORDS

Midt i lysløypa, men ikke spesielt egnet for Quart-klientell. Spiller sjelden musikk, og stundom svinger Sven O. innom.

27. TWIST AND SHOUT

Om løvestatuene på utsiden forbinder denne plassen til Tiger Tiger vites ikke. Men dollete damer er i hvert fall en link. Her kan ferskingene i utelivsjungelen få rast fra seg i Hawaii-skjorte, bar overkropp, eller ved å slynge seg sanseløse rundt strippestengene.

28. UPTOWN

Noe usentral fotballpub. Men med kalde ølkraner for de keene.

29. VICTORIA

Stedet for den morgenfulle. Åpner 08.45, og holder det gående til Carl Inge eller Jan Ove drar i gang livemusikken på kvelden.