De tre nye kanalene NRK3, Fem og Viasat 4 kan foreløpig bare regne med marginale seertall. Dette skyldes både at alle kanaler trenger tid på å bygge seg opp og at de på grunn av distribusjonen ikke når de store seermassene ennå.

Ellers har NRK1 og TV2 naturlig nok vært preget av valgsendinger. Kanskje er det mengden programmer som gjør at ingen av dem hevder seg i toppen av seerstatistikken?

Partilederdebatten på NRK1 fredag trakk 458.000 seere, mens 240.000 så den samme på TV2 lørdag.

Sesongpremierer

Flere gode gamle norske realitykonsepter hadde sesongpremiere, blant andre «Robinsonekspedisjonen», «71 grader nord» og «Idol».

Sistnevnte trakk flest seere, men ble grundig slått på listen av serien «Grey's anatomy», som blir stadig mer populær. Tirsdag var serien det mest sette programmet på tv i Norge.

TV Norge hadde en knallsterk mandag for de norske produksjonene «Snabbgrabbar» og «71 grader nord»

TV3 har hatt en ganske bemerkelsesverdig uke, selv om tallet for Robinsonekspedisjonen ikke er i nærheten av hva showet trakk i sine glansdager.

Men fire av de fem mest sette programmene er egenproduksjoner, og alle sammen trekker over 100.000 seere.

Det er gode tall for minikanalen. Ellers er det verd å merke seg at en episode av The Simpsons trakk hele 80.000 seere på kanalen, noe som er mye mer enn vanlig. Er det spillefilmen som gir tv-effekt?

Måler likt

At tre nye norske tv-kanaler som har sett dagens lys den siste uken, får ingen tekniske konsekvenser for TNS Gallup, som har ansvaret for å måle og rapportere norsk tv-titting.

— Denne uken leverer vi seertall for nye NRK3, men ikke for Visasat 4 som først hadde premiere lørdag. Den vil antakelig komme med etter hvert. Fra Fem har vi ennå ikke mottatt programoversiktene vi trenger for å kunne måle seertallene, sier markedssjef Christian Thune Larsen i TNS Gallup.

TNS Gallups målinger tar utgangspunkt i et utvalg husstander som registrerer all tv-seing. Utvalget skal speile den norske befolkningen både når det gjelder antall kanaler tilgjengelig, familiesammensetning og geografisk tilhørighet.

— Når kanaltilbudet endrer seg og når flere knyttes til det digitale bakkenettet, vil vi kontinue!rlig oppdatere vårt utvalg, sier Thune-Larsen.

Viasat 4 fikk for øvrig en pen debut lørdag. 324.000 så Norge slå Moldova 1-0, et tall kanalen sier seg svært fornøyd med i en pressemelding.