Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener debatten har havnet på et nivå han ikke setter så veldig høyt.

– Dette blir veldig personlig. Forfattere skal være i stand til å ytre seg på en annen måte enn å æreskjelle hverandre, mener han.

Han synes Ari Behns karakteristikker av forfatterkollega Erlend Loe er morsomme å lese, og skjønner at krangelen havner på førstesiden av en tabloidavis, men liker ikke Aris forakt for det vanlige.

Les Erlend Loes filmblogg her!

– Jeg reagerer mest på Aris forakt for folket. Når han skriver at Loes forfatterskap bare er små, hverdagslige observasjoner og pussigheter som menigmann tilsynelatende ikke får nok av, blir det et problem. Vi skal være glad for at kongen ikke deler svigersønnens forakt for hvermannsen, sier Kokkvold.

I sin blogg som publiseres på adressa.no , bt.no , aftenbladet.no og fvn.no tar Erlend Loe til orde for å gi Ari Behn munnkurv, og at han nå bør beskyttes mot seg selv.

– Jeg skulle kanskje ønske at noen redaktører sa at det var nok Ari-stoff i avisene nå, selv om jeg har stor tro på frimodige ytringer, sier Kokkvold, som synes akkurat denne debatten befinner seg på et slikt nivå at den ikke fungerer som et gode for demokratiet.