KRISTIANSAND: Etter at Sørlandsk Filmsenter startet opp i september 2008 har de gitt økonomisk støtte til en rekke små og store filmprosjekt fra Sørlandet.

Onsdag kveld var representanter for alle ledd i filmbransjen til stede på Aladdin Kino i Kristiansand for å få sett noen smakebiter på hva Filmsenteret har bidratt til å få på beina av produksjoner under arrangementet "Film på vei".

Et filmfrelst publikum fikk se klipp fra fire dokumentarfilmer og tre fiksjonsfilmer på kinolerretet, og ble i tillegg introdusert for produsentene, regissørene og fotografene bak flere av filmene.

Ønsker faste filmtreff.

Avtroppende leder for Sørnorsk filmsenter, Åse Meyer var svært fornøyd med det hun fikk se.

— En kveld som dette er en flott anledning for folk i bransjen til å møtes, "mingle" og bli kjent med hverandre, sier Meyer.

Den første "Film på vei"-kvelden ble arrangert i fjor, og i fremtiden håper Meyer at denne typen kvelder kan få en fast plass på kalenderen et par ganger i året.

— Vi satser på å ha et nytt treff allerede i slutten av januar 2011. Det kommer stadig nye prosjekter som vi velger å satse på, og det er flott å se hva som er kommet ut av noen av dem vi allerede har støttet, sier Meyer.

Sørnorsk filmsenter AS bidrar med tilskudd til utvikling og produksjon av kort- og dokumentarfilm, kompetansehevende tiltak og tiltak for barn og unge kommer fra Kultur- og kirkedepartementet. Statstilskuddet til Sørnorsk filmsenter skal bidra til å fremme de nasjonale målene på filmområdet og er rettet mot profesjonelle filmarbeidere i regionen.

De syv filmprosjektene som ble presentert på Aladdin onsdag var:

1. "Advokaten fra gata", dokumentar

Regi og foto: Dan Korneli, Produksjonsselskap: Sanden Media AS, Produsent: Livar Hølland.

2. "Rallymisjonæren", dokumentar

Regi: Svein Rune Skilnand, Produksjonsselskap SRS Film, Produsent: Svein Rune Skilnand

3. "Med rett til å kapre", dokumentar

Regi: Kristian Landmark, foto og produksjon: Christian Wulff, Produksjonsselskap: Ekstra Medium v/Christian Wulff

4. "Grønt gull- Afrikas håp", dokumentar

Regi: Elisabeth Lindland, Produksjonsselskap: Media Service v/Svein Tallaksen, foto: Svein Tallaksen

5. "Himmelen bak huset", fiksjonsfilm/kortfilm

Regi: Steffan Strandberg, Produksjonsselskap: Sanden Media AS og Fredrik Fiction AS, produsenter: Livar Hølland og Fredrik Pryser

6. "Kjøttsår", fiksjonsfilm/kortfilm

Regi: Lisa Marie Gamlem, Produksjonsselskap: Yesbox Productions, produsent: Bendik Heggen Strønstad

7. "Det løyser sæ", fiksjonsfilm/kortfilm

Regi: Jonas Matzow Gulbrandsen, Produksjonsselskap: Film Farms, Produsenter: Alan Milligan, Stine Blichfeldt, Marte Blyseth Pedersen.