Den femti år gamle, kritikerroste skuespilleren har all grunn til å være fornøyd med karrieren. Han har spilt i en rekke suksesser, blant andre filmtriologien «Ringenes herre». Han ble oscarnominert for sin innsats i «Eastern Promises», som han er blitt for flere roller.

Første filmen

Hans aller første film, «Witness» fra 1985, ble en kommersiell suksess. Der spilte han blant annet mot Harrison Ford, men var likevel et relativt ubeskrevet blad da han ble håndplukket til Sean Penns regidebut, «Indian Runner» fra 1991. Siden da har han spilt i 34 filmer.

Og nå sier han ifølge Timesonline.com stopp.

Helt syk promoturné

– Den siste uken har jeg vært fra Los Angeles til Japan til Korea til Polen og hit (til London, journ. anm.), sier han og beskriver en helt vannvittig reiserute for promoteringen av sin kinoaktuelle film «Good» som ble spilt inn i fjor, sier han til avisen.

– Det er helt latterlig. Det er ikke bra for helsa. Men nå tar jeg mål av meg å forandre på saken.

Og ettersom det nok ikke er noen vei utenom promoplegg for framtiden heller, er ikke valgmulighetene veldig mange.

Slutt

– Ingen flere filmer. Jeg har ikke takket ja til noen nye filmer på over ett år. Nå har jeg spilt i alle disse filmene som er blitt så godt mottatt, og jeg burde kanskje gjorrt noen flere, men det er andre ting også, som jeg har lyst til å gjøre. Det er ikke rette tiden for flere filmer nå.

Men kommer han tilbake igjen? Og når vet han det er riktig tid for neste film?

– Eh.. jeg vet virkelig ikke, sier Mortensen.

Viggo Mortensen har snakket om å legge opp før også.

– Dersom det skulle bli slutt nå, har jeg hatt et godt løp, har han sagt.