– Det er ikke bare-bare. Jeg syntes det var veldig gøy å være «Farmen»-kjendis en stund, og så ble jeg veldig lei av det, sier Snorre A. Rotbæk.

Han er fra Lier, men har bodd i Bergen en årrekke. En del kjente til ham som barkeeper og vellykket pokerspiller før han ble med i Farmen 2004. – Det var derfor jeg ble tatt ut til å være med. Rollen min var den sleipe pokerfyren som skulle lure alle. Da jeg vant, ble det jo bekreftet.

En rolle han levde opp til, ser han nå.

– Du blir flink til å svare det folk og medier vil ha. I ettertid tenker jeg herregud – så mye rart jeg har sagt!

Danskebåten

All oppmerksomheten ga ham flere nye jobber. Han kommenterte blant annet poker sammen med Hallvard Flatland på TV3, og ble gallionsfigur for nettpokerselskapet Empire Poker.

– Jeg fikk 300.000 kroner for å reise til fem byer to ganger og si at poker på internett er fint. Helt greit.

Han fikk også 20.000 kroner hver gang han opptrådte som «Farmen-Snorre» på danskebåten.

– Det ble ... platt. Jeg hadde ikke gjort det om igjen. Etterpå har jeg hatt ganske godt betalt for jobber innen nettpoker. Kanskje hadde jeg fått disse jobbene uansett, men det ble i alle fall ikke vanskeligere etter å ha vært på TV.

Pappa passer pengene

Nå har han fått nok. Av poker, av å være «Farmen-Snorre» – av alt han har gjort før.

– Jeg har ikke gjort et slag siden august. Jeg måtte ringe faren min forleden, og spørre om jeg kunne få 50.000 av Farmen-pengene.

Bilen og hytten han vant, solgte han nemlig til foreldrene for vel en million kroner. Fremdeles er det noen hundre tusen igjen som står på farens konto.

– Det hadde jo ikke gått at jeg disponerte pengene, sier han.

Fremdeles bor han i Sandviken, og har samme samboer som før «Farmen». Men han ble forandret, innser han.

– Det er først nå jeg er tilbake til normalen. I årevis er du en raritet på alle fester. Det er veldig plagsomt. Jeg tror ikke folk er klar over dette når de blir med i realityprogram. Man blir fanget av all oppmerksomheten.

TV 2-psykologen

Det nye kicket hans nå er styrkeløft. Og dokumentarfilm.

– Jeg har konkrete planer sammen med et filmproduksjonsselskap, røper han.

«Farmen»-deltakelsen angrer han uansett ikke på.

– Jeg liker å oppleve ting, og jeg opplevde mye ingen andre gjør. Jeg kan jo bare gå tilbake og bli Snorre igjen, selv om det har tatt tid.

Før helgen møtte Snorre A. Rotbæk folk i TV 2 for å gi råd om hvordan de bør forberede årets «Farmen»-deltakere på livet som nå følger.

– Når TV2-psykologen ringer tre måneder etterpå og spør hvordan det går, er det altfor tidlig. Det bør gå ett eller helst to år. Det tar lang tid før man selv vet hvordan det har gått.