Den krimelskende delen av befolkningen hadde nok ventet lenge på filmatiseringen av Stieg Larssons romaner, og «Menn som hater kvinner» har gått rekordbra på norske kinoer. Filmen har ligget blant de fem øverste på kinotoppen siden den hadde premiere 13. mars i år.

Nå er filmtraileren til oppfølgeren, «Jenta som lekte med ilden», klar.

Begge filmene er en del av triologien basert på Stieg Larssons Millenium-trilogi som gjorde Larsson til et verdensnavn etter hans død.

Nummer en

«Menn som hater kvinner» handler om unge og egenrådige Lisbeth Salander som er en enestående researcher og en av landets fremste hackere. Hennes veier krysser den gravende journalisten Mikael Blomkvists. Blomkvist er nettopp idømt en fengselsstraff for ærekrenkelse når Henrik Vanger, tidligere blant landets fremste industriherrer, vil gi ham et annerledes oppdrag.

Lisbeth og Mikael graver dypt i familien Vangers fortid, og der støter de på en mørkere og blodigere historie enn noen av dem hadde kunnet ane...

Se en smakebit av «Menn som hater kvinner»:

Nummer to

«Jenta som lekte med ilden» er den andre boka og filmen i Millenium-triologien, og dreier seg fortsatt om hackeren Lisbeth Salander og journalisten Michael Blomkvist.

Filmen har premiere på norske kinoer 18. september.

Her ser du traileren til «Jenta som lekte med ilden»: