KRISTIANSAND: — «Pay to win» er en perfekt fotballsang. Det er jo slik også i fotball at du må gi noe for å vinne, sier vokalist og gitarist Nils Olav Drivdal i Evan Seleven. Lørdag er det seriestart på stadion mellom IK Start og besøkende Nybergsund.

Løfte stemningen

Da skal grungerockbandet Evan Seleven være med å løfte stemningen med videoen til nevnte låt. Den blir vist på storskjerm både før kampen og i pausen. Det er Dan Korneli som har laget videoen, mens Rock City Kristiansand ved Kjetil Nordhus står bak ideen med å presentere lokale band på alle Starts hjemmekamper.

  • Slik kan Start spre goodwill i musikkmiljøet, og artistene får vist seg fram for et stort publikum, sier Nordhus.

IK Start var ikke spesielt vanskelige å få med på ideen.

— Dette er genialt for Start, og noe vi tar imot med åpne armer. Vi er sikre på at vårt publikum setter pris på dette. Jeg håper vi kan utvide samarbeidet. Undersøkelser viser at musikk er den kultursjangeren folk synes passer best sammen med fotball, og mange av spillerne våre er veldig opptatt av musikk. Det er for eksempel dem som velger hva som skal spilles under oppvarmingen, sier markedssjef Arne Ranneberg-Nilsen i IK Start.

Opprykk

Nå satser han på at lokal rock skal være med å fyre opp laget til seiersvilje og opprykk til eliteserien snarest mulig.

  • Vi gjør dessuten litt stas på bandet som blir presentert hver gang, og inviterer dem på middag i VIP-avdelingen, sier Starts konsertansvarlige Cathrine Aanensen.

Verken vokalist Nils Olav Drivdal eller gitarist Daniel Woodhill har vært på Sør Arena før. Sist Drivdal var på fotballkamp var under den tragiske kampen mot Fredrikstad på gamle stadion hvor Dagfinn Enerly brakk nakken og Start tapte seriegullet for sesongen 2005. - Men ja, vi vet hva offside er, flirer Woodhill og tar et overbevisende spark på den gule ballen ute på stadion. De to fra Evan Seleven, markedssjefen, konsertsjefen og Rock City-Nordhus har tatt en uautorisert spasertur på den grønne matta. Og nå kan altså Evan Seleven se fram til en ekstra hyggelig førstekampsopplevelse på Sør Arena. Så gjenstår det å se hva slags effekt «Pay to win» har på IK Starts seiersvilje. (Hør sangen her: http://www.myspace.com/evanseleven)

  • Jeg tror Start vinner 7-0, sier Drivdal.