— Dette er slikt som skjer innimellom hos Wikipedia. Noen brukere blir litt overivrige og legger inn spekulasjoner eller opplysninger de besitter, som ikke skulle vært avslørt, sier Chris Nyborg i Wikipedia.no.

Onsdag kunne Fædrelandsvennen opplyse om at nettleksikonet hadde publisert vinneren av «Farmen 2007» tidligere i februar. Den påståtte seiersherren var Mikkel Isak Eira.

Wikipedia fungerer slik at hvem som helst legge inn informasjon og artiklene blir publisert øyeblikkelig. Først i ettertid kommer kontrollen.

I «Farmen»-vinner-tilfellet lå innlegget ute i fire dager før det ble slettet.

Vil ikke være byråkratisk

— Vi bruker mye ressurser på å gå igjennom artikler og vanligvis plukker vi opp feilinformasjon ganske raskt. I denne anledningen var «Farmen»-vinneren en opplysning som noen ikke helt klart å koble, kommenterer Nyborg.

— Er det ikke enklere å kontrollere innlegg før de publiseres?

— Det er en fordel ja, men det er lettere å få folk til å bidra og engasjere seg når opplysningene blir forkynt automatisk. Vi vil holde Wikipedia på et så lite byråkratisk nivå som mulig, presiseres det.

Nyborg understreker også at det hevdete vinnernavnet er ren spekulasjon.

— Vi har ingen forutsetning for å si om det er rett eller ikke.

Må ha kritisk sans

— Kan man ha tillitt til Wikipedia.no?

— Ja, generelt er vi til å stole på, men vi oppfordrer våre brukere til å anvende hodet når man leser all informasjon på internett, bemerker Nyborg.

I «Farmen»-situasjonen mener han at alle lesere med en viss kritisk sans, skjønte at dette var en ren påstand.

— Vi gjør stadig forbedringer, men vil ikke forandre rutinene, avslutter Nyborg.