Pust ut, rist løs og gi slipp på et helt års innestengt frustrasjon... Absolutt alle detaljer rundt den europeiske PS3-lanseringen er offentliggjort og nå er det bare noen ukers ventetid igjen.

Sony har i lang tid vært lite villige til å snakke om pris i PS3 sitt tilfelle, men nå er altså katten ute av sekken ( eller pengene ute av pungen, om du vil).

Og om du står så anbefaler vi at du setter deg ned for en liten stund. For dette er ikke lesning for de med svake nerver.

Altså, Sonys Playstation 3 vil koste deg i nabolaget av Kr. 6000.- Sjokkert? Da er du ikke alene. For selv om signaler fra både Sony og importøren Nordisk Film har pekt i den retningen, så var det vel de færreste av oss som faktisk hadde trodd at maskinen ville bli så kostbar ( vi snakker selvsagt om versjonen med 60 BG harddisk her...men likevel).

Mpx.no opererer nå med en utsalgspris på Kr. 5989.-, Komplett.no på sin side selger maskinene kr. 4.— billigere, mens Nordisk Film som importør opererer med en veiledende pris på kr. 6000.- Sannsynligvis vil det bli muligheter for å skaffe seg maskinen et par hakk billigere om du er villig til og sove i kø utenfor kjeder som Elkjøp eller Lefdal. Disse har en tradisjon for å kjøre nye spillkonsoller til litt under veiledende pris.

Så er det da altså opp til deg selv. Har du seks høvdinger å bla opp for en skinnende PS3 på lanseringsdagen, eller synes du at dette ble for dyrt?

Til sammenligning så kan du se på dette regnestykket. For prisen av en PS3 så kan du skaffe deg hele tre andre spillkonsoller - og da snakker vi IKKE om den utgående generasjon.

Xbox 360: Ca. Pris Kr. 3000.-

Nintendo Wii: Ca. Pris Kr. 2300.-

Nintendo DS: Ca. Pris Kr. 1100.-

Sum: Kr. 6400.-

Så med andre ord; for "bare" 400 kroner over prisen for en PS3 så kan du kjøpe deg absolutt alle av de andre konsollene i den "nye" generasjonen. Og om du snuser litt rundt på lavpriskjedene så kan du sikkert spare deg de fire hundre også.

Så i siste instans er det da opp til deg selv - hvor gira er du egentlig på PS3?

Playstation 3 lanseres i Norge den 23. mars. Ennå er ingenting bekreftet, men det antas at Ca. 1. million konsoller blir tilgjengelig i Europa fra denne datoen. Hvor mange av disse som er øremerket Norge er uvisst, men det skulle forbause oss mye om ikke får oppleve Nintendo Wii-tilstander nok en gang.