Nick Cave håper han klarer å samle 29.000 pund, eller rundt 300.000 kroner, for å reise en statue av seg selv i bronse. Statuen som viser Nick Cave sittende halvnaken på en steilende hest skal etter planen bli stående permanent i hovedgaten i hjembyen hans Warracknabeal i Australia.

Rykter

Det har gått rykter blant Nick Caves fans om statuen i snart et år, og det er til det britiske musikkmagasinet Q at han endelig bekrefter planene denne måneden.

– Det ville føles som en veldig eksotisk reise om jeg returnerte til Australia som en bronsestatue, sier Cave som for tiden bor i Brighton, England til Q.

Hedre flere

Nick Cave sier videre at han også har et ønske om å hedre en annen av Australias stjerner, Kylie Minogue. Han nærer en stor fascinasjon for sangeren og skuespilleren som han også sang duetten "Where the wild roses grow" sammen med. Spesielt begeistret er han for bekledningen hennes.

Hotpants

– Kylies hotpants er for Australia det Jesu likklede er for Torino, sier han med henvisning til det historiske likkledet som Jesus angivelig skal ha blitt svøpt i etter hans død, og som oppbevares i Johannes døperens katedral i Torino.

– Folk burde knele foran hotpantsene til Kylie. Hele sivilisasjoner er bygd til ære for mindre viktige ting enn de hotpantsene. Pyramidene for eksempel, sier Cave til Q.

Beina på jorden

Foreløpig må nok australiere nøye seg med snart å kunne knele foran en halvnaken, ridende Nick Cave. Men selv om han snart vil bli foreviget i bronse mener han selv at han klarer å holde beina på jorden.

– Jeg dveler ikke over det, men jeg skal heller ikke late som om det ikke ville være tilfredsstillende på mange måter. Men det er mye arbeid å gjøre før den tid.