— Vi er overbevist om at ingenting kriminelt har skjedd, og at Anna Nicole Smith døde etter å ha tatt en overdose ved et uhell, sier politisjef Charlie Tiger til Reuters.

Under en pressekonferanse i Florida mandag ettermiddag norsk tid, ble det gjort kjent at det ble funnet spor av ni ulike medikamenter, inkludert anti-depressiva og beroliggende stoffer, i avdøde Anna Nicola Smiths blod.

Bakterieinfeksjon

— Det ble ikke funnet spor av ulovlige stoffer i kroppen hennes, sier rettsmedisiner Joshua Perper.

Han redgjorde under pressekonferansen for hvordan de kom fram til forklaringen på Anna Nicole Smiths død. Forklaringen inkluderte Smiths kroppstemperatur på ulike tidspunkt og medisiner hun brukte.

— Vi mener at dødsfallet skyldes hennes inntak av mange ulike medikamenter, sier Perper.

Ifølge rettsmedisineren ble det funnet spor etter hele ni medikamenter i Smiths blod.

Få dager før Smiths død, pådro hun seg en bakterieinfeksjon, etter å ha satt en uren sprøyte i baken. Dette, i tillegg til en mulig forkjølelse, kan ha bidratt til at den tidligere Playboy-modellens kropp ikke orket mer.

Kollapset på hotellrom

Obduksjonen ble gjennomført av myndighetene i Florida. Det var meningen at rapporten skulle legges fram tidligere, men den ble utsatt fordi politiet hevdet å være på sporet av bevis som kunne ha innvirkning på saken.

Anna Nicole Smith døde etter å ha kollapset på et hotellrom i Florida 8.februar i år. Hun ble 39 år gammel.