Britiske Dizze Rascal og nordmennene i Serena Maneesh er klare for neste års Hovefestival. Ved midnatt i dag vil en tredje artist bli offentliggjort.

I november ble det klart at festivalen har to av hovedartistene i boks, men at disse ikke kunne offentliggjøres før plateselskapet ga grønt lys. Festivalsjef Melvin Benn opplyste at de håpet å gå ut med dem før jul, men foreløpig ser det ut til at Hove-publikummet må smøre seg med tålmodighet ytterligere en stund.

Ingen av de to artistene som nå er offentliggjort kan sies å være headliner-materiale, men har begge kritikerrroste utgivelser bak seg. Det norske bandet Serena Maneesh kommer ut med sitt andre album i mars til neste år, fem år etter debutalbumet.

— Mot sommeren kommer vi til å teste ut en masse ting. Det er viktig at man kan by på nye sider av seg selv i livesammenheng, sånn at også de som kjenner plata skal kunne komme og oppleve noe nytt på konserten, sier vokalist og primus motor Emil Nikolaisen til hovefestivalen.no.

Den britiske rapperen Dizze Rascal ga ut sitt debutalbum «Boy in da corner» som 17-åring i 2003. Platen ble svært godt mottatt av kritikerne og har siden vært nevnt på flere lister over tiårets beste plater. I september ga han ut sitt fjerde album, Tongue N Cheek, som inneholdt tre låter som alle klatret til førsteplass på de britiske hitlistene.

Ved midnatt blir nok en artist offentliggjort, men det er foreløpig uklart hvem dette er. I en pressemelding skriver Hovefestivalen «er vi heldige ramler det kanskje også inn en headliner før julefreden senker seg for alvor».

Andre artister som er klare for Hove 2010: Gallows, As I Lay Dying, The Antlers, Japandroids, Every Time I Die, Atreyu og Kråkesølv.

Det har foreløpig ikke lyktes fvn.no å komme i kontakt med festivalledelsen i Hove.

Serena Maneesh kommer til Hovefestivalen 2010. Her i aksjon under Roskilde 2006. (Foto: Scanpix) Foto: Johannessen, Sara