AC/DCs første album på åtte år, «Black Ice» er rett rundt hjørnet. Utgivelsen legges offisielt ut for salg 20. oktober, men albumet har imidlertid allerede lekket ut på nett. Bandet har tidligere i år annonsert datoene for bandets turné i USA, og i dag, onsdag, avslørte konsertarrangøren Live Nation at bandet også kommer til Norge.

Oslo

Bandet spiller i Bærum kommune onsdag 18. februar neste år, og stedet er Telenor Arena. Det betyr at 20.000 mennesker får sjansen til å se det som er et av verdens mestselgende hardrockband live. Konserten er bandets første her til lands siden november 2000, da bandet spilte i Oslo spektrum.

Europa

AC/DC åpner verdensturneen 28. oktober på Wachovia Arena i Wilkes-Barre, og ifølge Live Nation solgte disse billettene ut i løpet av fire minutter. Konserten på fotballaget Stabæks hjemmebane blir den første på turneen i Europa. Billettene legges ut for salg mandag 13. oktober.

Kristin Svendsen i Live Nation bekrefter at dette blir bandets eneste opptreden i Norge.

— Det blir eneste i Norge ja.

— Hvorfor ble denne arenaen valgt?

— Vi tror at AC/DC selger 20.000 billetter og Telenor Arena er den største innendørs konsertarena vi har i Norge, sier Svendsen.

Flere konsertarrangører i landet hadde AC/DC høyt oppe på ønskelisten for neste år. Quart-festivalen gikk blant annet ut og lanserte australienerne som aktuelle for Kristiansand. Også Classic Rock Festival i Sandnes jobbet aktivt med å få bandet på programmet. I Bergen kunne konsertgjengere i forrige uke glede seg over at Depeche Mode ble bekreftet til byen neste år, men AC/DC glapp.