ARENDAL: Ifølge NRK Sørlandet kommer ordfører Toril Rolstad Larsen i Arendal til å støtte rådmannens anbefaling. Varaordfører Tormod Vågsnes har tidligere sagt til fvn.no at han vil støtte en gjeldsletting, men at det er uaktuelt å stille med frisk kapital.

Les også: Hovefestivalen i pengeknipe

Fremskrittspartiets gruppeleder, Arne Austenå, er derimot negativ.

— Dette må skje uten Fremskrittspartiets støtte, sier Austenå, som trolig vil få flertallet mot seg i bystyret.

Totalt har Arendal kommune bidratt med 6,5 millioner kroner i lån og tilskudd. Hele beløpet er imidlertid bokført som rent tilskudd i kommunens budsjetter, uavhengig om det er gitt som lån eller tilskudd.

Sandberg: - Et viktig bidrag

Styreleder i Hovefestivalen, Morten Sandberg, sier sletting av kommune-gjeld vil være et viktig bidrag i arbeidet med å løse festivalens likviditetsproblemer.

— Dette viser at kommunen ønsker festivalen i byen, og at de har lyst til å gjøre det lettere for oss. Det er vi glade for, sier Sandberg til fvn.no.

Resultatet for 2008 er ennå ikke klart, men alt tyder på at det igjen blir et underskudd. I 2007 gikk festivalen på en kjempesmell, med 6,3 millioner kroner i minus.

— Det er for tidlig å si noe konkret om resultatet for 2008, men det ser ut som vi vil havne på et underskudd som vil være håndterlig, sier Sandberg.

- Har ikke betalingsproblemer

Hovefestivalen har i det siste hatt problemer med å betale regningene sine, men ifølge Sandberg opplever de ikke noe stort press fra kreditorene for øyeblikket.

— Vi har en god dialog med alle som har penger utestående, og jeg ser lyst på det. Vi har hatt problemer med likviditeten, men går ting som det skal er alt på plass innen 1. desember. Jeg er helt sikker på at det blir festival i 2009, sier han.

Ifølge Sandberg vil festivalen søke kommunen om et ordinært tilskudd til neste år.

— Men vi kommer ikke til å be om noen ekstraordinære midler, sier han.

Rådmann Harald Danielsen anbefaler også å ettergi gjelden til Canal Street på 750.000 kroner. Danielsen begrunner forslaget med at verken Hove eller Canal Street vil klare seg hvis ikke gjelden slettes.