— This is it!, sa Michael Jackson da han endelig kom på podiet over halvannen time etter pressekonferansen i O2 Arena i London var planlagt å starte.

Iført svarte solbriller, en svart jakke med sølvpryd og med en manke en konge verdig, møtte en endeløs jubel ham fra flere tusen fans.

- Dette er slutten

— Dette er mine siste opptredener i London. Dette er slutten, sa han og la til:

— Dette er det siste teppefallet. Vi sees i juli!

Enkelte har sagt at de ti planlagte konsertene i sommer kunne komme til å bli Jacksons siste noensinne, men det ble altså ikke bekreftet av Thriller-makeren.

Ellevill jubel

Til fortsatte elleville skrik fra publikum, tok han et par skritt tilbake og ga et slengkyss mot fansen. Før han gikk mot mikrofonen igjen:

— Jeg elsker dere. Jeg gjør det. Fra bunnen av hjertet mitt.

Så knyttet popstjernen, barnestjernen, dansefantomet knyttneven mot de frammøtte og skjøt brystet fram, som om han ville si: «Jeg er klar».

— Jeg skal framføre sangene som fansen vil høre, eklærte superstjernen.

Og så forsvant han like fort som han hadde kommet, mens i underkant av et par tusen fans og pressefolk sto igjen på O2-arenaen i London. Noen hadde reist helt fra USA for å se popkongens pressekonferanse.

Første siden 2001

Så er det da altså bekreftet fra høyeste hold: Michael Jacksons står på scenen i London 8. juli i år. Han vil spille ti konserter og det kan bli flere dersom interessen fra fansen er stor nok.

Konsertene vil bli hans første siden 2001, som også var året han sist ga ut et studioalbum. Den siste turneen han gjennomførte var HIStory World Tour i 1996-97. Dersom alle ti konsertene blir utsolgt og etterspørselen er stor, kan det bli totalt 50 show i London. Og 50-åringens retur til konsertscenen spås allerede å bli et historisk comeback, som vil sette Britney Spears' London-comeback i juni fullstendig i skyggen.

Sist Jackson sto på scenen var tilfeldigvis også i London under World Music Awards i 2006. Da framførte han noen strofer til «We are the world» foran et publikum som buet da sangen var over.

Millioner

Ifølge The Daily Telegraph kan Jackson tjene så mye som 15 millioner kroner per opptreden. Arrangørene offentliggjorde i dag at dyreste billetter bil koste 75 pund. Billettene blir lagt ut klokka 08 norsk tid fredag 13. mars

Jacko er en av verdens desidert mest vellykkede artister i form av både hiter og salgstall. Han har solgt over 750 millioner plater, ifølge Billboard.com. I tillegg har han hatt 13 nummer 1-hiter og har vunnet 13 Grammy-priser gjennom årenes løp. Albumet «Thriller» fra 1982 er den dag i dag verdens mest kjøpte plate.

Stormannsgal

Men hans stadig mer uberegnelige adferd overskygget til slutt musikken. Merkelige forhold til sjimpanser og barn, stormannsgale luksuskjøp og et fjes som mange kommentatorer begynte å omtale som «smeltet» gjorde at fikk stempelet som en sprø superstjerne som ikke lenger lagde god musikk. I 2003 ble han arrestert for overgrep mot barn. Han ble frikjent i 2005, og har siden holdt en relativ lav profil. Det slås i pressen fast at han er i akutt pengeknipe, og den sagnomsuste Neverland-ranchen har stått tom siden 2005. 2000 eiendeler ligger for tiden ute på nettet – klare til å selges til høystbydende i april.

Store utgifter

Ikke så rart da kanskje at mannen bak «Thriller» har vært fristet til rekken av konserter i London. Likevel er det ting som tyder på at Michael Jackson fremdeles ikke har oversikt over utgiftene. I januar leide han et herskapshus i LA for 100.000 dollar i måneden. Det gir ham anledning til å «være der det skjer», uttalte hans manager og talsperson, Tohme Tohme, til LA Times.

Helse

Men også popstjernens helse har vært gjenstand for debatt. The Sun meldte tidligere i vinter at han var smittet av MRSA – en alvorlig infeksjon av bakterier som er resistente mot antibiotika. Og oddsselskaper tar nå imot veddemål på hvorvidt Jacko kommer til å stille opp på den første konserten i det hele tatt. Jacksons management hevder imidlertid at kongen av pop er klar som et egg for konsertene i London.

Arenaen

02-arenaen eller The Millennium Dome, som sommeren 2006 gjestet Prince i 21 kvelder, har en kapasitet på 20.000. Det var her Led Zeppelin holdt sin gjenforeningskonsert i fjor og det er her Britney holder sine åtte show i sommer.