«Howie, jeg vet ikke om du har anledning til å komme til Washington snart, men jeg må komme til enighet med kongressen om statsbudsjettet. Hva ville du sagt om å være vertskap for en tre trillioner dollars «Deal or no deal»?», fleipet presidenten i et videoopptak som ble vist på en tvmonitor på det populære programmet.

Tre trillioner dollar er noe sånt som 15 billioner norske kroner. Hvor mange nuller det er, håper vi Bush vet.

Roset krigsveteran Deltakerne i den amerikanske varianten av programmet kan vinne én million dollar, og har sjansen til å tredoble pengene i bonusrunden. Det kunne nok høres forlokkende ut for Bush, som må ta hånd om enorme utgifter til Irak-krigen og krigen mot terror. Men den elskede og hatede beboeren av Det hvite hus var ikke på «Deal or no deal» for å spille bort skattebetalernes penger. Han ønsket en av deltakerne lykke til. Joseph Kobes, kaptein i den amerikanske hæren og krigsveteran, ble av Bush rost for sin heltmodige innsats i Irak.

Noen kurver peker oppover

Presidenten sa også at han var glad for å være med på programmet, som har svært gode seertall, og fleipet med sin egen svingende popularitetskurve. Det er tross alt bare et halvt år til han går av likevel.

«For tiden så er jeg glad for å være et sted som har god oppslutning, samme hvor det er», spøkte han.

Vant 130.000 Konseptet «Deal or no deal» går ut på at man får en koffert, men ikke kjenner innholdet i den. Etterhvert som andre kofferter åpnes øker eller reduseres sjansene for at summen i din koffert er høy eller lav. Deltakeren mottar underveis bud fra banken, som man kan velge å hoppe på. Kobes valgte å ta imot tilbudet fra banken på 26.000 dollar. Den norske versjonen «Deal eller no deal» sendes på TV 2 med Sturla Berg-Johansen som programleder.