Superstjernen Miley Cyrus er høyt elsket av barn verden over gjennom tv-serien Disney Channel-serien «Hannah Montana». Tenåringen Hannah lever et dobbeltliv og er vanlig jente om dagen og popstjerne om kvelden. Disneykonsernet har med denne enke historien konstruert en stjerne som gir valuta for investeringen både innen film, musikk, tv, og spill. I tillegg kommer en lang rekke spin off-produkter. «Hannah Montana: The Movie» er også ferdig produsert, og vil sannsynligvis komme ut neste år.

Slutt?

Hittil har det kommet flere plater med musikken fra tv-serien, men i fjor kom det også en plate der Miley Cyrus sto fram som sanger uten Montana-aliaset. Debutalbumet «Meet Miley Cyrus» ble fulgt opp med «Breakout» tidligere i år. Nå kan det synes som om Cyrus, som for øvrig er datter av den tidligere countrystjernen og hockeyfrisyrens konge Billy Ray Cyrus, har fått smaken på en karriere uten den blonde parykken hun bruker for å gjøre seg om til Hannah Montana.

Usikker

I et ferskt intervju med BBC forklarer Cyrus at ingenting er avklart.

— Forhåpentligvis skal jeg gå inn i en fjerde sesong, men vi er ikke sikre. Så nå konsentrerer vi oss om å komme igjennom den tredje sesongen, sier hun.

I det samme intervjuet avsløres det også at 15 år gamle Cyrus har fått godt betalt for å gi ut historien om sitt liv i bokform. I boken snakker hun spesilt om forholdet til familien.

— Den er ferdig, men jeg vet ikke når den kommer ut, sier hun.

Stjerne

Selv om Cyrus er en av de aller største stjernene i USA mangler hun en god del på å ha den samme statusen på denne siden av Atlanteren. Magasinet Forbes plasserte Cyrus som nummer 35 på listen av de 100 største kjendisene i verden, men på tross av dette fikk hun til sin store overraskelse gå i fred i Londons gater da hun nylig besøkte England.

Jeg gikk på Starbucks og det var ingen der som spurte meg om autograf. Ingen gjorde noe, så jeg tenkte at «wow, dette er virkelig stilig, dette er virkelig merkelig», sier hun.