ARENDAL: Det er festivalorganisasjonen Yourope som står for kåringen av den beste festivalen i Europa, og i disse dager pågår avstemningen. Hovefestivalen er nå kommet gjennom den første runden, og er stemt frem som en av de femten beste festivalene i Europa. Hittil er det registrert 200.000 stemmer av 40.000 brukere.

Dette er andre året avstemningen holdes. I fjor vant den serbiske festivalen Exit Festival, som besøkes av nesten 200.000 mennesker de fire dagene den varer.

Les også: Hovefestivalen kan bli best i Europa

Hovefestivalen er den eneste norske festivalen som har sneket seg inn på listen. Danske Roskilde er også nominert i kategorien for beste musikkfestival.

Bookingsjef Toffen Gunnufsen tror den gode plasseringen betyr at folk legger merke til festvalen ute i verden.

— Nettsiden som foretar avstemmingen har mye trafikk, så dette ser jeg på som en fjær i hatten. Folk jeg treffer i utlandet har også hørt om den gode plasseringen, noe som er god markedsføring for oss, sier Gunnufsen på telefon fra London.

Listen over de nominerte ble klart mandag og fram til neste mandag kan festivalpublikum verden over stemme.

— Siden vi fremdeles bare er to somre gamle er dette naturligvis noe som gjør oss veldig stolte. En hyggelig plassering i Yourope-kåringen ville bety mye for oss, sier Hovefestivalens Mari Lunden Aanonsen i en uttalelse.

Gurten, Lowlands og Festival dello Stretto er blant de andre festivalene som er nominert til den gjeve prisen. Vinneren avsløres under UK Festival Awards 20. oktober.