GRIMSTAD: Jenta fra Sandefjord skal nemlig synge duett med Thomas Dybdahl på låten «Adelaide» under konserten i Fjæreheia i Grimstad i kveld.

— Jeg er litt nervøs. Jeg gleder meg veldig, men det er spennende også, sier Ida Christine Stein til fvn.no.

På bussen til Grimstad

Fredag ettermiddag reiste hun med buss fra Sandefjord til Grimstad for å rekke fram til å øve med Dybdahl før konserten. I bussen hørte hun på «Adelaide» om og om igjen på mp3-spilleren.

— Jeg har hørt veldig mye på den sangen, i alle fall nå. Det blir stort å synge med så flinke folk, sier 17-åringen, som går i andre klasse på musikklinja på Sandefjord videregående skole.

På turneen sammen med Trondheimsolistene og Lars Horntvedt, har Thomas Dybdahl snudd fraværet av medvokalist Silje Salomonsen til noe positivt. Salomonsen, som vanligvis synger på duetten, er hjemme med sin to måneder gamle baby. Men det var aldri et alternativ for Dybdahl å droppe sangen på konserten i Grimstad og i fire andre norske byer.

- Blir et spenningsmoment

  • Denne konsertrunden har et «best of»-preg, og da vil jeg ha med «Adelaide». Det blir selvsagt et spenningsmoment med en helt ny sanger på scenen, men det har vi ikke vondt av, sier Dybdahl.

I samarbeid med Fædrelandsvennen og aviser på de andre konsertstedene, har håpefulle duettpartnere meldt seg på en spesialopprettet Facebook-side.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ BUSSEN: Fredag ettermiddag reiste Ida Christine Stein med buss fra Sandefjord til Grimstad for å synge duett med Thomas Dybdahl. (Foto: Privat) Foto: Privat

I går fikk Ida Christine Stein beskjed om at Thomas Dybdahl hadde valgt henne til duettpartner i Fjæreheia, ett døgn etter at hun sendte inn video av seg selv.

Se videoen i playeren over.

Sendte inn spontant

— Jeg ble veldig overrasket. Det var egentlig spontant at jeg sendte inn videoen. Det var bare for gøy. Jeg hører mye på musikken hans, så jeg tenkte hvorfor ikke. Grimstad var nærmest Sandefjord, så derfor ønsket jeg å synge der, sier Ida Christine, og legger til at hun er optimistisk før konserten.

— Jeg tror dette vil gå fint, sier hun.