Kampen ble spilt bare timer før bandet skulle på scenen som et av trekkplasterene på Eikerapen Roots Festival. Trommeslager Eskil Brøndbo, broren til vokalist Bjarne, og bassist Eivind Berre stilte som DDEs lag. Bjørn Maaseide hadde for anledningen Åserals ordfører, Odmund Ljosland, som makker.

— Dette var artig, men jeg kjenner at formen ikke helt er på topp etter ferien, humrer Bjarne Brønbo. Volleyballkampen som varte i nærmere tre kvarter ble mer spennende enn mange skulle trodd. Til slutt gikk musikerne tomme for krefter, og måtte se seg slått av Maaseide og Ljosland.

— Jeg er uansett fornøyd med egen innsats, så får vi bare håpe at jeg orker å være med på konserten i kveld, ler DDE trommisen.

Bjørn Maaseide måtte klø seg i hodet over hvor gode DDE-gutta var. Foto: Bjarte Bjellås. En hard batalje

— Jeg ble faktisk litt overrasket over at de var så gode, sier Åseral ordførerer Odmund Ljosland, og kikker bort på Bjarne Brønbo.

— Dette var kjempemoro, og utrolig inspirerende å spille på lag med en som Maaseide. Selv var han glad for at kampen var over, for krampen var i ferd med å sette seg i låret.

Promokamp

  • Jeg kjenner Bjarne fra før, sier volleyballproffen. Så når DDE var på Sørlandet benyttet Maaseide seg av situasjonen og skapte denne oppvisningskampen, som skulle promotere Otera Open, som arrangeres i Kristiansand fra 26. til 31. august.

Men i tillegg til å være en promoteringskamp, synes rogalendingen det var en artig opplevelse å spille mot DDE.

— Kunne se at Bjarne hadde spilt før, skrøyt Maaseide.

Se bildeserie fra kampen her