Charlie Sheen er den best betale tv-stjernen med sin rolle som «Charlie» i serien «Two and a half men». For hver episode Sheen spiller inn, får han 825.000 dollar inn på konto, eller 4,2 millioner kroner. Dette beløpet inkluderer også rettighetene til showet der Sheen er medeier. Dette melder den siste utgaven av det amerikanske bladet TV Guide.

Det betyr at 42-årige Sheen totalt håver inn rundt 20 millioner dollar i året (102 millioner kroner).

15 millioner seere

I løpet av ett år spilles det inn 23 episoder av «Two and a half men» og det er så langt vist fem sesonger av suksesserien. I snitt har hver episode blitt fulgt av 15 millioner seere i USA. Ifølge Imdb.com skal sjette sesong vises til høsten på CBS.

I Norge er det TV3 som sender serien som vises kl 18 mandag til fredag og ble for eksempel i forrige uke sett av mellom 45.–50.000 daglig.

I komiserien «Two and a half men» møter vi Charlie som opplever at ungkarslivet blir problematisk idet hans nysepararerte bror Alan flytter inn, i tillegg til Alans sønn Jake.

«Two and a half men» har blitt nominert til og vunnet flere Emmy. Sheen alene har blitt Emmy-nominert tre ganger.

En god nummer to

Men det er ikke bare Sheen som tjener fett på å være på skjermen. Også CBS-kollega William Petersen har neppe noen grunn til å klage.

For sin rolle som kriminaletterforsker «Gil Grissom» i «CSI» får han 600.000 dollar (3 millioner kroner) pr episode. I tilegg til å være skuespiller er også Petersen produsent for serien som er en av verdens mest sette på tv.

– Det faktum at både Sheen og Petersen jobber for CBS er tilfeldig, sier redaktør for TV Guide, Craig Tomashoff.

– De er best på hva de gjør og du forventer at disse to skal være øverst på lønningslista.

Men høy lønn til tross; Petersen planlegger fremdeles å forlate showet førstkommende sesong etter de ti første episodene.