«Dagen er nesten her» erklærer Metallica nå på sine nettsider. Med tanke på at bandets PR-maskin har rullet med full tyngde i flere måneder allerede har sikkert en del av bandets mange fans følt at den store dagen aldri vil komme. Nå er det imidlertid duket for en ny single.

Første

Førstesingelen fra «Death Magnetic», «The Day That Never Comes», ble gjort tilgjengelig på Metallica.com, samt på bandets side på MySpace onsdag kveld. Tidlig på dagen torsdag hadde den nye sangen allerede blitt spilt over 170.000 ganger på MySpace-sidene. Det etterlengtede albumet slippes 12. september.

Femtilapp

Metallica kunngjorde også en annen godbit for fansen denne uken. For å feire den kommende platen skal bandet spille konserter på O2 World i Berlin 12. september og O2 i London 15. september. Bandet gjør billettene tilgjengelige for registrerte medlemmer av fanklubben og nettstedet Mission Metallica, og de har valgt å legge bilettprisene på et «retro» nivå. Berlinkonserten vil koste ti euro (80 kroner), mens London-konserten prises til fem pund (50 kroner). Alle inntektene skal gå til lokale veldedige organisasjoner. Opplysninger om hvor du kan skaffe deg de billige billettene gjøres tilgjengelig på Metallica.com mot slutten av uken.

Fikk pris

Metallica ble også belønnet med en inspirasjonspris under prisutdelingen til hardrock-magasinet Kerrang! denne uken. Ifølge BBC News var det Metallica som fikk den største ovasjonen fra publikum under prisutdelingen.

— Vi setter virkelig pris på all kjærligheten vi føler rundt oss. Heavy Metal våkner til live igjen. Takk for at dere støtter det, sa Metallica-vokalist James Hetfield i sin tale.