«Johnny B Goode» ble i juni kåret til tidenes gitarklassiker av det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone. Sangen har også blitt brukt av republikanernes presidentkandidat John McCain under hans valgkampmøter. Det viser seg imidlertid at John McCain slett ikke var den typen Johnny komponisten hadde i tankene. Ifølge nevnte Rolling Stone stiller Berry seg hundre prosent bak Barack Obama.

Støtte

Obama har tidligere fått støtte fra musikklegenden Bruce Springsteen. I tillegg ytret Bob Dylan seg svært positivt om den svarte presidentkandidaten. I et eksklusivt intervju med britiske The Times uttalte Dylan at Obama redefinerer hva en politiker er.

– Er jeg håpefull? Ja, jeg håper at ting kanskje forandres. Noen ting er nødt til det, sa Dylan.

Berry

Stilskaperen og rockelegenden Chuck Berry er ikke i tvil om hvem han støtter.

– På femtitallet var det enkelte steder vi ikke kunne sitte på bussen. Nå er det en mulighet for at en svart mann kan havne i det hvite hus. Det føles godt, sier han til Rolling Stone.

Tidligere denne uken kunne britiske The Telegraph melde at McCain muligens har tatt hintet. Ved de siste valgkamparrangementene har den republikanske kandidaten nemlig brukt ABBA-klassikeren «Take a chance on me».