— Tenk at vi skal se denne filmen på kino for første gang sammen med en sal full av trauste trøndere som aldri har felt en tåre. Vi skal jammen lære dem, gliste John «Big John» Klemetsen før han gikk inn for å se dokumentarfilmen «Blod & ære» på kino for første gang. Filmen om familien Klemetsen ble vist for familie, venner, boksere og filmbransjefolk i en lukket visning i Trondheim onsdag kveld.

Enorm kjærlighet

Sammen med rundt 500 innbudte gjester fikk far og sønn Klemetsen se historien utspille seg på stort lerret - seirene og tapene i bokseringen, det enormt tette forholdet mellom far og sønn, deres forhold til familiens taterbakgrunn og kreftdiagnosen som plutselig tvinger far «Big John» til å ta et oppgjør med hvordan han har styrt sønnens liv og karriere.

— Det er som jeg sier i filmen: Jeg har så enormt med kjærlighet for sønnen min, det er ikke den ting jeg ikke ville gjort for ham. Og det er ikke noe å skjemmes over å være glad i noen, sier «Big John» etter å ta tørket tårer så lommetørkleet var godt og bløtt etter filmen.

Ole «Lukkøye» Klemetsen holdt maska i kinosalen, men medga at det var spesielt å se hvordan et så nært familiedrama utspilte seg for full sal.

— Det var spesielt å sitte ved siden av far og se dette. Men veldig bra, sier Ole Klemetsen.

— Hvordan har det vært å leve med en slik far?

— Tøft, knallhardt...... og helt fantastisk!

Kjemper om Amanda-pris

Fantastisk syntes også publikum det var å få en sniktitt på dokumentarfilmen som lørdag er nominert til Amandapris i Haugesund. Nova kino i Trondheim var fullsatt av publikummere som rørt reiste seg for å applaudere familien og filmskaperne i salen torsdag kveld. Trampeklappen varte og rakk helt til hovedpersonene selv minnet om at de også hadde en fest å rekke etterpå.

— Jeg elsker applaus, gammel spellemann, vet du, sa en stolt «Big John» etter filmen.

— Det har ikke alltid vært trampeklapp der deres familie har kommet?

–.Haha, nei, det skal jeg love deg, sier «Big John» muntert.

Kreftsykdommen sliter

Familien Klemetsen kjemper akkurat nå mot John Klemetsens kreftsykdom. 70-åringen har prostatakreft, men er på beina og deltar på alt han klarer under lanseringen av denne dokumentarfilmen. Det er ikke lite.

-.Det er jo ikke alt legene trenger å vite, fastslår John Klemetsen muntert.

— Vi kjemper, det er en kamp hver dag. Men det snakker vi om en annen dag, fastslår Wenche Klemetsen.