Roald Råsberg (t.h) ser fram til flere samarbeid i Sanden Studio med Rolf Løvland fra Secret Garden. Foto: Torstein Øen

Sammen med studiotekniker Roald Råsberg, har nå Løvland kjøpt Sanden Studio, som ligger i samme bygg som Mediehøgskolen Gimlekollen. Tidligere var det Sanden Media som eide studioet. Råsberg har hittil jobbet som musikkprodusent og studiotekniker, men er nå også eier. Studioet regnes å være et av Norges største, på grunn av opptaksrommet.

— Når musikere spiller inn sammen og er i interaksjon med hverandre, kan magi skapes der. Det over 120 kvadratmeter store opptaksrommet til Sanden Studio innbyr til det, sier Råsberg i pressemeldingen.

Løvland har selv hatt et nært forhold til studioet i snart ti år.

— Alle mine produksjoner siden 2005 har hatt sin base i Sanden Studio. De fire siste Secret Garden-albumene og flere andre prosjekter har blitt til i samarbeid med Roald Råsberg. Sanden studio har vært som et hjem for meg i snart ti år, sier Rolf Løvland fra Secret Garden.

Råsberg sier at studioet skiller seg ut i dagens musikkbransje, hvor flere artister lager musikken hjemme.

— I en tid hvor enhver datamaskin er et hjemmestudio og antall profesjonelle studioer blir færre, er Sanden Studio en kjærkommen oase, sier Råsberg.

Studioteknikeren sier at det vil ikke bli store forandringer i studioet.

— Vi kommer til å fokusere mer på artistuvikling fremover, og bruke nettverket til Løvland. Utenom det kommer vi til å beholde studioet slik det har vært i flere år, sier Råsberg.

Råsberg har tidligere jobbet med Terje Formoe, Honningbarna og Annbjørn Lien.