— Målet mitt med å være med på Norske Talenter er å motivere de som ikke har det bra i livet. Jeg vil nå fram til folk som er i et dårlig miljø og blir dratt ned i hverdagen. Man kan alltid komme seg ut av det negative sporet og nå sine drømmer, sier Kristiansanderen Diddy Andrew Kaba, som skal synge på fredagens episode.

Premiereuken av sesong sju i Norske Talenter starter tirsdag og blir vist hver kveld fram til fredag på TV 2. I fjor så over en million seere at Angelina Jordan Astar (8) kapret førsteplassen med sitt store sangtalent.

Måtte forlate Kongo

Kaba er født og oppvokst i Kongo. Da han var 15 måtte han og familien reise til Norge for å unnslippe krig i hjemlandet. Det var da han oppdaget at han kunne synge.

Livet handler om å prøve og feile, men aldri gi seg. - Helt fra jeg var fem år har jeg vært kreativ og elsket musikk og dans. Jeg gikk på ballett da jeg var liten, og etter hvert oppdaget jeg inspirerende artister som Michael Jackson og James Brown. Da jeg forlot Kongo for å komme til Norge, begynte jeg også med freestyledans, rap og sang. Jeg har valgt å synge på fredagens episode for å få fram budskapet mitt om å motivere mennesker, sier multitalentet.

24-åringen sprer ikke bare motivasjon gjennom musikk. Det er også hans levebrød i Kristiansand.

Linn Skåber (t.v.), Suleman Malik, Bjarne Brøndbo og Mia Gundersen er årets dommere i Norske Talenter. Foto: TV 2

— Jeg jobber til daglig som motivasjonstrener. Livet handler om å prøve og feile, men aldri gi seg. Jeg har heldigvis en kompisgjeng som støtter hver eneste ting jeg gjør. Hvis man skal lykkes i livet må man omgi seg med positive folk som drar deg opp. Med en gang man får negative mennesker i livet sitt, påvirker det alt.Årets dommerpanel består av skuespiller Mia Gundersen, komiker Linn Skåber, danser Suleman Malik og D.D.E-vokalist Bjarne Brøndbo. Solveig Kloppen er årets programleder.

Gullknapp

I år er «gullknappen» noe som kan sikre deltagerne en plass i semifinalerundene.

— En nyhet i årets sesong er gullknappen på dommerbordet. Trykker dommerpanelet på den sender de deltakeren direkte til semifinalerundene. Men dommerne kan bruke den kun én gang hver i løpet av hele sesongen, skriver TV 2 i presseskrivet.

Maria Sangesland (47) er den første sørlendingen som skal opptre i premiereuken av Norske Talenter. Foto: TV 2

Ikke nervøsTirsdag er det peruanske Maria Sangesland som skal opptre for juryen. 46-åringen er gift med en sørlending og bor i Kristiansand. Sekvensen er filmet på opptaksrundene i Stavanger tidligere i år.

— Det var veldig interessant å stå foran panelet. Jeg er jo en 46 år gammel dame, så jeg var ikke så nervøs som de andre ungdommene som var med, sier en latterfull Sangesland.

Hun ble oppfordret av vennegjengen til å stille opp på talentprogrammet.

— Det er så bra støtteapparat rundt hele programmet, så jeg følte meg trygg da jeg sang for dommerpanelet. Jeg har holdt på med musikk helt siden jeg gikk på skole og vennene mine synes jeg er flink. Det var derfor jeg meldte meg på.