SØGNE: Den holdes i Idrettshallen på Odderøya 11. august, en hall som har plass til 1700 mennesker.

— Vi har droppet ferien i år. Det kostet ganske mye å få dem hit, men akkurat nå passet det godt å bruke sparepengene våre på dette, sier mamma Anne Andersson fra Søgne.

Det er datteren Charlotte (18) glad for. I april i år deltok hun og moren på the Kelly Familys tre konserter i Danmark. Gruppa, som siden starten på 70-tallet har solgt 15 millioner album, har nemlig ikke hatt noen konsert i Norge siden 1997. Ideen om å arrangere en konsert med bandet dukket opp allerede i Danmark.

— Vi fant ut at de burde ha en konsert i Norge også, og siden ingen andre gjør noe med det, ville vi gjøre det selv, sier Charlotte.

Overtalte pappa

Mor og datter la merke til at de var i godt selskap i Danmark. Flere andre nordmenn var også på reisefot etter bandet. Derfor bestemte de seg for å ta sjansen på å arrangere en konsert i hjemlandet. Akkurat hvor mye penger de har betalt, har de ikke lyst til å røpe, men Anne sier at det dreier seg om «noen hundretusen kroner».

Det var likevel ikke så vanskelig å overtale mannen i huset, Lasse og de to brødrene Mads (16) og Morten (21) om at sparepengene burde brukes på Kelly Family-konsert.

— De er ikke så vanskelige å lure når de er gutter og menn, vet du, ler jentene.

Å få Kelly Family til Norge, var likevel ikke gjort på en-to-tre.

— Det har vært utallige telefoner og mailer fram og tilbake før vi fikk bekreftelsen. Vi har ordnet alt fra sted å være til plakater, lys og lyd, forteller Charlotte.

Hun er til daglig elev på medielinja på Tangen videregående skole, og har hatt hovedansvaret for å arrangere konserten.

Bestillinger fra utlandet

Anne og Charlotte trenger minst tusen betalende for at budsjettet skal gå i balanse. De tror ikke det skal være noe problem å få til det.

— Vi har allerede forhåndssolgt flere hundre billetter. Kelly Family er store både i Tyskland hvor de bor, i Polen, Portugal og Tsjekkia. Mange fra utlandet har allerede bestilt billett, forteller mor og datter Andersson.

De to har vært fan av the Kelly Family siden Anne kjøpte den første CD-en med bandet i 1997. — Her hjemme spiller vi Kelly Family hele tiden. Både musikken og tekstene deres er veldig bra. Det virker som om de virkelig mener det de synger. Musikken er ikke så overfladisk og kommersiell som mye annet i dag, sier Charlotte.

Nå gleder hun og moren seg til å treffe bandet når de kommer til Kristiansand 11. august.

— Vi snakket ikke med dem under konsertene i Danmark, men det skal vi gjøre når de kommer hit, sier de to forventningsfullt.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.