Den årlige debatten om hvorvidt FIFA eller Pro Evolution Soccer er det beste fotballspillet har lagt seg nok en gang, uten at noen av dem som mente det ene eller det andre har blitt overbevist av den andre leiren. Men Electronic Arts ligger ikke på latsiden, og har like godt laget et spill fra Champions League, basert på spillmotoren fra FIFA 2005. Spillet virker mer realistisk enn forrige installasjon i FIFA-serien. Spillerne er plassert mer realistisk rundt på banen, man har tettet igjen de store rommene man ofte opplevde i FIFA og selve spillopplevelsen er enda mer flytende enn tidligere. Frispark og hjørnespark legges også på en helt ny måte, og du får for første gang muligheten til å legge korte cornere. Det blir også blåst for hands, og av og til dømmer dommerne til og med feil.

CL 2004-2005 er det første skikkelige fotballspillet som gir deg andre mål enn bare å vinne kamper. Når du starter en sesong må du først kvalifisere deg til mesterligaen. Men for å overbevise eieren av klubben om at du har de rette spillerne som skal til for å konkurrere ute i Europa, må du overbevise ved å slå reservelaget med minst to mål. Andre oppdrag du får underveis, kan være å holde på ballen en viss prosent av kampen eller ha et bestemt antall skudd mot mål. Og selv om fotball i bunn og grunn dreier seg om å vinne, er denne nye vrien en kjærkommen nyvinning i en genre der det meste av fokuset har ligget på å gjøre spillene mer realistiske for hvert år.

Kommentatorene er meget bra, og mellom kampene har du EA Sports Talk Radio. Her ringer tilhengerne av klubben inn og sier hva de mener om deg. Dette kan være en grei pekepinn på hva du bør gjøre før neste kamp.

Det er dessverre ikke mulig å spille den norske Tippeligaen i den oppdragsbaserte delen av CL 2004-2005, selv om de norske eliteserielagene kan velges i andre spillvarianter. Men det er i teorien ingen ting i veien for å starte med Manchester United, for siden å kjøpe alle spillerne fra Vålerenga på overgangsmarkedet, hvis du skulle ha lyst til det.

Pro Evolution Soccer-spillere vil etter all sannsynlighet fnyse også av dette spillet fra EA Sports, men er du FIFA-tilhenger kommer du garantert til å like Champions League 2004-2005. Det meste er forbedret siden siste variant av FIFA, og selv om det sikkert fremdeles kan diskuteres hvilket spill som er mest realistisk, finnes det ingen andre spill som gir deg den gode Champions League-følelsen.

TORE SAND/AFTENPOSTEN/FÆDRELANSDSVENNEN

Champions League 2004-2005

EA Sports

Genre: Fotball

Alder: 3+

Plattformer: Xbox, PC, Playstation 2, Gamecube